Community 🤼

twee reeksen factuurnummers

FV

Hi community,

Ik zit met twee reeksen factuurnummers: 1) facturen opgemaakt in Dexxter, en 2) facturen die automatisch worden opgemaakt in mijn webshop. Ik heb de reeks van de webshop wel een extra prefix gegeven zodat de twee reeksen van elkaar te onderscheiden zijn.

> Is dit oké? (‘mag’ dit voor de fiscus?)

Voorlopig stop ik handmatig de facturen van de webshop in Dexxter. Heeft er iemand een galante oplossing voor het ingeven van een massa facturen (op termijn hé 😉 -dream big!).

Alvast heel erg bedankt!

Frouke

 • Hoi Frouke,

  Geen probleem, zolang er maar een mathematische volgorde in zit. Komt vaak voor dat er meerdere reeksen verkoopfacturen zijn met aparte nummeringen, als er maar consistentie in zit.

  Voor de webshop zou je het volgende kunnen doen, zo deed mn boekhouder dat vroeger ook: gewoon maandelijks ingeven via dagontvangsten zodat je daar je unieke, vaste registratie hebt. En in die dagontvangsten verwijzen naar de webshop waar alle facturen zitten, bedrag ingeven, verwijzing naar webshop .. in de dagontvangsten.

  En dan wel zorgen dat je altijd aan de webshop kan bij fiscale controle natuurlijk. Want je gaat details (alle verkoopfacturen) moeten kunnen aantonen in de webshop.

 • Dankjewel voor je antwoord, DI.

  “Voor de webshop zou je het volgende kunnen doen, zo deed mn boekhouder dat vroeger ook: gewoon maandelijks ingeven via dagontvangsten zodat je daar je unieke, vaste registratie hebt. En in die dagontvangsten verwijzen naar de webshop waar alle facturen zitten, bedrag ingeven, verwijzing naar webshop .. in de dagontvangsten.”

  Ik las inderdaad al vaker de dagontvangsten-oplossing. Fijn te lezen dat het dan één keer per maand kan. Ik vraag me verder af of ik dan écht gewoon alle facturen samen mag bundelen of ook nog onderscheid moet maken tussen zakelijke en particuliere klanten?

 • Als je uw facturen van de webshop inbrengt als historische factuur en ze de nummers laten volgen van Dexxter? Je moet deze manueel ingeven!

  Het is even spelen ermee, maar denk dat dit ook een oplossing kan zijn.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten