Community 🤼

Overnachting indienen als (gedeeltelijke) kost?

CN

Hallo daar!

Binnenkort moet ik werken op verplaatsing en het is vrij vroeg dat ik daar moet zijn (op een zaterdag). Ik was van plan om vrijdagavond te vertrekken en ter plaatsen te overnachten, mag deze overnachting (gedeeltelijk) worden ingeboekt als kost? Zo ja, onder welke categorie valt dit dan?

Alvast bedankt!

 • Hallo,

  Giel van het Dexxter-team hier. Deze vraag is een tijdje terug al eens gesteld geweest, als je even zoekt op ‘hotel’ ga je iets terugvinden! Hopelijk helpt dat je verder.

 • Giel, daar zouden jullie toch echt is een standaard categorie voor mogen aanmaken ?!

  Gewoon “reiskosten” ofzo er fixed inzetten, ik denk dat veel gebruikers daar wel baat bij zouden hebben. Nog mensen hier?

 • Dag Giel

  Bedankt voor je antwoord, ik had inderdaad eerst even op het forum kunnen zoeken Nu, wat betreft de categorie etc. is dat geen probleem voor mij, ik ben al gekend met het zelf maken van categorieën. Ik vraag me eerder af of zo’n overnachting inboeken als kost ook effectief mag, vooral omdat deze in het weekend valt. Ik heb me reeds laten vertellen dat dit niet mag bij bijv. restaurantkosten… Klopt dat?

 • Hallo,

  Giel van het Dexxter-team hier! Op boekhoudkundige en fiscale vragen geven we vanuit het team geen antwoorden. Dat zou ons jammer genoeg te ver leiden 🙂

  Maar ik hoop/denk dat mensen uit de community je zeker wel op weg kunnen zetten.

  Groet,

  Giel

 • Dat van dat weekend moet ge u zeker niet aantrekken! Als ge op restaurant gaat in het weekend, maakt dat het misschien wat onwaarschijnlijker dat het zakelijk was.. Maar het is ook niet verboden, het kan perfect dat je wel zakelijk bent gaan eten in het weekend.

  Idem voor die overnachtingen hoor, weekdag, weekend, .. maakt niet uit, ge moet gewoon kunnen aantonen dat het beroepsmatig was, de rest telt niet!

 • Oké, merci voor het antwoord! Voor restaurantkosten weet ik nu dat ik dat voor 69% kan indienen als kost en 0% btw kan terugtrekken (Dexxter standaard), hoe zit dit met overnachtingen?

 • Interessant topic, ik pik even in 🙂

  Mijn boekhoudster heeft vroeger nooit btw willen recupereren op overnachtingen, nooit. Geen probleem om in te brengen als kost (100% ook), ze waarschuwde wel dat ik het moest kunnen aantonen via mij agenda bij eventuele fiscale controle.

  Maar btw nooit, dat was haar “regel”. Geen idee of dat iets algemeen is, ik hoor het graag van de rest.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten