Community 🤼

Startdatum afschrijving, niet pro rata?

CN

Hallo

Een tijdje terug vertelde het Dexxter-team dat je als eenmanszaak de optie hebt om je afschrijvingen in te boeken voor een volledig jaar, zelfs wanneer je een product pas in december aankoopt (dus niet pro-rata). De optie zat op dat moment echter nog niet in Dexxter, maar zou wel voor de belastingaangifte geïntegreerd worden. Nu zag ik net bij mijn afschrijvingen de optie om de startdatum van de afschrijving aan te passen. Is het vanaf nu dan mogelijk om mijn investeringen van vorig jaar te bewerken en af te schrijven vanaf 01-01-2021?

Alvast bedankt!

  • Hallo,

    Giel van het Dexxter-team hier!

    Inderdaad! Je kan vanaf nu de startdatum van een afschrijving manueel instellen. Omdat – zoals je terecht aanhaalt – dat bij een eenmanszaak ook voor een heel jaar mag. Dat is een belangrijke uitzondering, in een vennootschap is dat bijvoorbeeld niet het geval, daar is datum aankoop investering “altijd” (uitzonderingen voorbehouden) gelijk aan startdatum afschrijving.

    Dus je kan perfect nog de investeringen van 2021 gaan aanpassen qua startdatum afschrijvingen, zo heb je de afschrijvingen nog voor een heel jaar in 2021.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten