Community 🤼

Relatiegeschenken: wie valt er allemaal onder zakenrelaties?

AO

Ik wens graag relatiegeschenken aan te kopen en als onkosten in te geven. Maar, wie valt er allemaal onder zakenrelaties? Ik werk als freelance model en hostess samen met één bureau (aan wie ik zeker een relatiegeschenk kwijt kan).

 1. Kan ik ook relatiegeschenken kwijt aan collega zelfstandigen met wie ik vaak een opdracht samen doe?

 2. En wat met klanten van mijn bureau? Fictief voorbeeld: ik factureer een opdracht aan mijn bureau die als klant Rituals in Brussel heeft: kan ik dan ook een relatiegeschenk geven aan de winkel verantwoordelijke van Rituals?

 • Alles wat je omschrijft, lijkt me eigenlijk wel te kunnen..

  Een van de voorwaarden om kosten in te brengen is dat de kost je onderneming vooruit moet helpen. Dat is suuuuuper vaag natuurlijk, maar komt toch vaak neer op het verhaal dat je er rond hebt denk ik?

  Dus als jij een goede samenwerking hebt gehad met een collega zelfstandige en je wil die daarvoor in de bloemetjes zetten via een cadeau, dat lijkt me dat te kunnen voor je boekhouding. Omdat je zo vermoedelijk in de toekomst nog meer kan samenwerken, nauwere band, bestendige relatie … Dat is het verhaal natuurlijk 😉

 • Relatiegeschenken zijn eigenlijk “slechts” voor 50% aftrekbaar. Er zijn uitzonderingen op de regel waardoor dit 100% kan zijn.
  Op deze link staat het mooi uitgelegd. Ik zat namelijk met dezelfde vraag en vond hun uitleg wel best duidelijk: https://www.sbb.be/nl/magazine/relatiegeschenken-fiscaal-aftrekken-50-helemaal

  Over aan wie je dit mag schenken: de situaties die je omschrijft mag je hiervoor dus zeker toepassen 🙂

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten