Community 🤼

rekwisiet fotoshoot

IES

Hi!

Ik ben startend fotograaf & creative director.

Ik heb binnenkort een fotoshoot die werd aangevraagd door een klant. Deze zou graag grote juwelen dragen die op foto mooi uitkomen. Ik zie het als een investering voor volgende shoots om een paar mooie juwelen in stock te hebben die ik kan gebruiken om de foto’s naar een nieuw niveau te trekken.

Is dit iets dat als bedrijfskost kan ingebracht worden? Hoe zit dat dan met btw?

Merci!

 • Hallo,

  Ja, dat denk ik wel.. Als het echt accessoires zijn voor fotoshoots, je zal het bewijs ook kunnen voorleggen, ze gaan op de foto’s staan 🙂

  Ik stel me wel de vraag of jij nu die juwelen moet kopen voor die ééne fotoshoot, maar zoals je zelf aanhaalt.. Mss wel handig om ze in stok te hebben voor volgende shoots.

  Geen boekhouder uiteraard, maar ik zou denken dat ze dan gewoon in je kosten mogen en je de btw mag recupereren. Als je ze enkel beroepsmatig gaat gebruiken, dus voor shoots, dan zie ik het probleem niet.

 • Dat vind ik toch al wat risky :p Enfin, als je ze 100% beroepmatig gebruikt, met andere woorden specifiek voor de shoots, dan lijkt me dat prima..

  Maar het zal toch zaak worden om een controleur te overtuigen dat je die juwelen niet minstens evenveel in je privé hebt gedragen (of je partner uiteraard).

  Omdat het om juwelen gaat, leent het zich toch nogal tot veel privé gebruik.. Maar als dat niet zo is (wat eigenlijk ook moeilijk is om te bewijzen dat het niet of wel zo is), dan kunnen die wel 100% in je boekhouding hé!

 • Thank you!

  Ik zou op mijn offertes/facturen een aantal euro’s vragen voor algemeen gebruik van persoonlijke kledij&juwelen. Aangezien ik vaak zelf voor veel gerief zorg zal dit normaal geen probleem zijn denk ik.

  Merci voor de input x

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten