Community 🤼

Kredietkaart uitgaven inboeken: hoe doe je dat?

SJ

Beste allen, hoe boek ik uitgaven in die ik betaalde met mijn kredietkaart? Ik deed twee aankopen met mijn kredietkaart. Volstaat het om het totaalbedrag van die afrekening in te brengen in mijn boekhouding of dien ik de facturen van de verschillende aankopen in te brengen? En wat als ik van die aankopen niet echt een factuur maar wel een bestelbon heb?

Dank jullie voor jullie antwoord,

warme groet

Sam

  • Ik zou altijd voor documenten gaan: facturen, bestelbonnen, ticket, … En niet voor een creditcard. Het kan op basis van een creditcard, mijn boekhouder deed dat vroeger ook zo. Maar hij wou dat enkel doen voor recurrente dingen, iets dat maandelijks werd betaald, altijd hetzelfde bedrag en waarvan het duidelijk was dat het beroepsmatig was.

    Dat wou hij dan inboeken via creditcard, omdat er dan bij fiscale controle geen issue zou zijn. Ik zou wel kunnen bewijzen dat het beroepsmatig was.

    Maar voor al de rest zou ik altijd voor een document proberen gaan, enkel worst case inboeken via creditcard. Want je kan dan wel 70 euro inboeken via creditcard (ik zeg maar ff 70 euro), maar een controleur heeft dan geen details. Je kan 70 euro aan iets hebben opgedaan, maar wie zegt dat het beroepsmatig was, er is geen detail buiten de betaling van dat bedrag en aan wie je ehbt betaald.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten