Community 🤼

Inboeken subsidie kmo-portefeuille

CN

Hallo

Hoe boek ik een opleiding in die deels gefinancierd werd door de KMO-portefeuille? Van het opleidingscentrum kreeg ik de factuur met het volledige bedrag, inclusief btw. Ik heb echter mijn bijdrage aan de KMO-portefeuille moeten betalen, dat werd daar dan aangevuld met de subsidie en van daaruit betaald. Het btw bedrag moest ik zelf nog eens apart overschrijven. Hoe boek ik dit het best in? Ik heb enkel de originele factuur met het volledige bedrag…

Alvast bedankt!

 • Hallo,

  Giel van het Dexxter team hier!

  Voorlopig ga je dat even via een “omweg” moeten doen, ik typ hem hier even uit.

  • Je voegt het document 2 x toe
  • Je boekt het document de eerste keer in zoals je het klassiek zou inboeken, het volledige bedrag inboeken, de btw recupereren, enzovoort.
  • Daarna boek je de tweede upload in en je kiest in stap 2 (basisinformatie) voor “uitgaven is een creditnota”. Je selecteert hier ook dat je deze uitgave niet wil opnemen in de btw-aangifte (enkel beschikbaar voor de btw-plichtige ondernemers). Daarna boek je het stukje dat de kmo-portefeuille heeft betaald in als het een creditnota was, maar in dit tweede document dus enkel en alleen voor het bedrag dat de kmo-portefeuille heeft betaald.

  Vandaar dus ietwat een omweg, het eerste document is totaalbedrag voor de kosten in je boekhouding & recuperatie van de btw via je btw-aangifte. Via het tweede document (dat je dus niet opneemt in je btw-aangifte) boek je een stukje van de ingeboekte kosten van het eerste document tegen, omdat dit stukje tegemoet is gekomen door de kmo-portefeuille.

  Geef maar een seintje moest je nog vragen hebben.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten