Community 🤼

Kilometervergoeding zelfstandige inbijberoep

SDW

Ik factureer kilometervergoeding als verkoop artikel. Dit zit dan samen in mijn omzet met de gepresteerde uren. Splits ik dit op in mijn aangifte, of worden deze beide over dezelfde kam geschoren, daar in mijn hoofdberoep op de fiche van de werkgever wel een onderscheid wordt gemaakt.

  • Inderdaad als verkoopartikel factureren. Ik denk dat het verschil met werken als loontrekkende is dat die kilometervergoeding belastingvrij is. Je zal van je werkgever waarschijnlijk ook minder krijgen dan wat je als zelfstandige factureert?(kilometervergoeding eens googelen ;-):

    Reist u met eigen vervoer naar uw werk? Dan kan uw werkgever u maximaal € 0,21 per kilometer vergoeden, zonder dat u hierover belasting betaalt. Voor deze maximale kilometervergoeding maakt het niet uit welk vervoermiddel u gebruikt.

    Voor de periode van 1 april 2023 tot en met 30 juni 2023 bedraagt het maximum vrijgeld bedrag van de kilometervergoeding 0,4246 euro per kilometer (bedrag onder voorbehoud van bevestiging door de FOD Financiën).

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten