Community 🤼

Factuur of daginkomsten

JW

Ik ben kinesist en bij het opstellen van maandelijkse facturen gebruik ik het programma crossuite van de praktijk. Nu heb ik voor de eerste keer facturen opgesteld en zijn hierbij mijn facturen niet mooi opeenvolgend genummerd, er valt af en toe een nummer uit. Ben ik verplicht om mijn facturen hier in te geven (aangezien ik eigenlijk diensten verkoop aan particulieren) of kan ik voor deze maand bijvoorbeeld wel mijn inkomsten ingeven als dagontvangsten en dan eventueel vanaf volgende maand wel mijn facturen (juist genummerd) ingeven?

 • Hey, schiet me niet af als ik mis ben.

  Maar als je een kasboek hebt, waar je elke dag uw dagontvangsten inschrijft, kun je op het einde van de maand 1 factuur hiervoor maken ipv elke dag een afzonderlijke.

  De facturen die elkaar niet opvolgen, ligt het aan het programma? of hoe bedoel je? Normaal moeten u facturen elkaar opvolgen. Daarvoor moeten u facturen niet steeds bij 1 beginnen, maar dat mag zelf random op een ander nummer.

  Hier kun je facturen maken, maar daarvoor moet je ze (nog) niet langs hier verzenden, je kunt manueel aanduiden dat ze verzonden/betaald zijn.

 • Het zit zo: aangezien ik in een praktijk werk worden de facturen automatisch gegenereerd door het programma dat we daar gebruiken, waarbij wij met 3 collega’s dezelfde factuurnummering gebruiken. Zo zitten er dus bij mijn eigen facturen gaten aangezien de collega’s de andere nummers gebruiken.

 • Is de optie werken met historische facturen niet mogelijk?

 • Dat is zeker mogelijk, maar aangezien de factuurnummering dus al automatisch gebeurd is en dan dus niet chronologisch opeenvolgend lijkt me dit geen correcte ingave in de boekhouding? Ik had begrepen dat facturen die je in de boekhouding steekt altijd opeenvolgend moeten zijn?

 • Bij historische facturen moet je zelf manueel de nummers ingeven.
  Dus als uw facturen 2022-001 2022-002 zijn, en je hebt de facturen van de kinepraktijk die je in dexxter wilt toevoegen moet je dus manueel de nummering aanpassen. Noteer dan bij de opmerkingen dat het over een factuur van de kinepraktijk gaat. Op het origineel schrijf je dan het nummer van Dexxter op.
  Je kunt het steeds eens uitproberen. Je moet toch manueel invoeren of ze verzonden/betaald is.

 • Bedoel je dan dat ik handmatig de factuurnummer in mijn reeds verzonden facturen via de praktijk verander om dan in Dexxter te zetten als historische factuur? De factuurnummer van de praktijk staat al vermeld op het document dat verstuurd wordt naar de patiënten.

 • Ja, dat bedoel ik.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten