Community 🤼

facturen worden al geboekt als inkomsten

RM

Ik ben net aan het experimenteren met het programma en merk dat bij het opmaken van facturen, dit al onmiddellijk wordt geregistreerd als ontvangsten (terwijl deze in praktijk nadien worden ontvangen). Waar vind ik het verschil terug tussen gemaakte facturen en effectief ontvangen facturen? Wordt dit ergens automatisch gedaan?

  • Je kan bij elke factuur aanduiden of deze al is betaald of niet. Voor je boekhouding maakt de effectieve cashflow niks uit. Stel dat je een factuur opmaakt in 2022 en de klant betaalt pas in 2023 dan wordt die factuur toch nog steeds toegewezen aan boekjaar 2023.

    Ben je hiermee geholpen of wat bedoel je precies?

  • voor mij is het verwarrend want zo kan ik niet zien wat er effectief ontvangen is (een dagelijks ‘kasoverzicht’ bij wijze van spreken).

  • Als je op je dashboard kijkt, zie je bovenaan dat je verkoopfacturen inderdaad al bij je inkomsten staan. Maar daarnaast zie je ook een vak waar het bedrag staat van je facturen die nog openstaan, en dus nog niet betaald zijn. Bij het overzicht van je facturen zelf kan je bij iedere factuur de status zien. Wanneer je facturen betaald worden, kan je dit aanvinken bij de desbetreffende factuur, en dan zal dit op je dashboard automatisch aangepast worden.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten