Community 🤼

Duikinstructeur

LVDE

Beste,

Iemand toevallig in de community ook Duikistructeur?
Hoe doen jullie het met Duikspullen die je voor u lessen maar ook privé gebruikt?
Schrijven jullie dat af en op hoeveel tijd?

mvg,

Laurent

  • Ik heb geen ervaring als duikinstructeur maar ik zou dat op 3 of 5 jaar afschrijven. Daar kan je je eigen ervaring voor gebruiken. Op hoeveel tijd is dat materiaal versleten? Privegebruik hetzelfde. Het komt er op aan dit zo goed mogelijke inschatting te maken hoeveel je dit voor privegebruik gaat gebruiken. Je kan dan bv zeggen: ik werk 5 op de 7 dagen met dat materiaal: 5/7 geeft 0,71% voor werk. Indien je nog een(oude) set hebt die je voor je persoonlijk gebruik gebruikt kan dat eventueel 100% worden.Veel hangt af van de groote en soort bedrijf dat je hebt. Gezond verstand gebruiken en zien dat je een correct en consequent verhaal klaar hebt bij eventuele controle.Google kan hierbij helpen 😉

  • Duidelijk, thx

    Waarom kan ik materiaal zoals duikgerief best ook afschrijven (dus als kost inbrengen en dan ook nog afschrijven op … jaar in dexxter? Wat is mijn voordeel hier?

  • Je belastbaar inkomen daalt, dus minder belastingen te betalen;-). Bij een opstartend bedrijf(bijvoorbeeld in bijberoep) kan verlies zelfs afgetrokken worden van je inkomsten als loontrekkende. Maar dan adviseer ik je toch even bij een boekhouder langs te gaan om dat te bespreken.(Heb ik zelf gedaan toen ik opstartte)

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten