Community 🤼

dagontvangsten

JVDW

Beste

Via een videogesprek met jullie werd aangehaald niet boven de € 250 / dag in te boeken. Ik ben dit uit het oog verloren en kreeg geen ‘foutmelding’. Mag ik de dagen boven de 250 euro dan zo laten staan? Of moet ik een deel van de dagontvangsten schrappen en inboeken op een andere dag?

  • Hallo,

    Sorry voor de verwarring dan! 🙂 Maar je mag zeker en vast wel voor meer dan €250/dag per dag inboeken via dagontvangsten, dat is geen enkel probleem. Eigenlijk is het meer dan €250/transactie waar waarschijnlijk is over gesproken.

    De grens van > €250 euro/transactie is namelijk de grens waarop je apart moet gaan noteren in de dagontvangsten waar het over ging. Als je dus iets noteert in je dagontvangstenboek van meer dan 250 euro per eenheid, moet je dat apart noteren in je boekhouding, een afzonderlijke inschrijving per eenheid met andere woorden.

    Bijvoorbeeld, ik heb 4 taartjes verkocht van 300 euro per taartje, allemaal op één en dezelfde dag. Dan zou ik hiervoor eigenlijk 4 aparte inschrijvingen moeten doen in mijn dagontvangstenboek. Dus op diezelfde dag, gewoon op 4 aparte lijntjes telkens moeten inschrijven dat ik een taartje heb verkocht (met net iets meer detail erbij dan).

    Stel dat ik 4 taartjes heb verkocht van 10 euro per taartje, allemaal op één en dezelfde dag. Dan zou ik hiervoor slechts 1 inschrijving moeten doen in mijn dagontvangstenboek. Dus op diezelfde dag, gewoon 1 lijntje waarop ik zet: “4 x taartje verkocht ter waarde van 10 euro” -> met totaalprijs dan 40 euro.

  • Als dezelfde klant op hetzelfde moment iets van 300 en iets van 50 EUR koopt (zelfde btw-%), zijn dat dan 1 of 2 lijntjes voor die dag?

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten