Community 🤼

Creditnota leverancier

EVS

Hallo,

  1. Bij inkomsten kan je een creditnota invoegen maar deze gaan over mijn eigen facturen. Waar breng ik creditnota van leverancier in?

  2. Uitgave Kosten zoals Brandstof tickets, parkeerbon, kassaticket waar geen factuur van is, hoe breng ik de in? (particulier of toch via Belgisch bedrijf)

MVG

Elfriede

  • Hoi hoi,

    1.De creditnota kan je gewoon bij de “normale” uitgaven inboeken hoor. De tweede stap als ik mij niet vergis, is er ergens een vinkje. Daar kan je kiezen voor creditnota.

    1. Maakt eigenlijk niet uit.. Je kan er toch geen btw op recupereren, want het zijn allemaal ticketjes. Ik boek die persoonlijk allemaal in onder: “diverse leverancier”, trucje dat ik van mijn boekhouder heb geleerd vroeger. Ik heb een BE bedrijf aangemaakt dat ik “Diverse leveranciers” heb genoemd. En daar boek ik alles op van ticketjes, bonnetjes, restaurant, … Ik recupereer er toch geen btw op, juist de kost inboeken en daar maakt het eigenlijk niet uit wie de leverancier is. Gewoon het ticketje hebben en het betaald hebben, das genoeg.
  • Bedankt voor de feedback

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten