Community 🤼

BTW vrijgesteld als sociaal tolk

CATP

Ben net de proef periode begonnen van 30 dagen en als startende ondernemer van een eenmanszaak nog zoekende in deze wereld.

Dank voor de tip om mijn vrijstelling van BTW de controleren op intervat.

Na dit gecontroleerd te hebben zie ik dat acerta mij om de verkeerde redenen vrijgesteld van BTW heeft gemaakt namelijk als kleine onderneming met winsten onder de 25000 euro op jaarbasis, dit moet echter gecorrigeerd worden naar vrijgesteld op basis van artikel 44 van het btw wetboek vanwege mijn activiteiten als sociaal tolk zoals ik acerta had aangegeven.

Ik heb ze gemaild met de vraag om dit te corrigeren, mijn twijfel is en vraag naar jullie is dan, als dit word aangepast moet ik dan een nieuw ondernemingsnummer krijgen? zouden ze tegen mij zeggen dat ik die 92 euro moet betalen voor verandering aangezien het niet mijn schuld is?

Groet,

Carlos.

 • Geen nieuw ondernemingsnummer, dat sowieso niet! Elk onderneming (en dus ondernemingsnummer) kan altijd zijn activiteiten aanpassen/wijzigen, dus het zou me straf lijken moest je daarvoor een nieuw ondernemingsnummer nodig hebben.

  Hopelijk rekenen ze je die 92 euro idd niet aan 😉 Dat zou toch niet mooi zijn

 • Laat even weten wat ze hebben gedaan als je wil, ik zit zowat in dezelfde situatie 🙂

 • Goedemiddag allen,

  Dank voor het antwoord.

  Acerta gaat dit corrigeren zonder iets aan te rekenen, ze hadden me verkeerd begrepen en ondernemingsnummer blijft hetzelfde.

  Daarom moeten sociaal tolken altijd de nadruk leggen op het sociale aspect van het tolken/vertalen en duidelijk aangeven BTW vrijgesteld te zijn op basis van artikel 44.

  Het misverstand vond ook plaats omdat ik als tolk in bijberoep waarschijnlijk ook ga vallen onder de vrijgesteldheid van BTW inzage het minder verdienen dan 25000 Euro op jaarbasis.

  Daarom collega´´s altijd artikel 44 duidelijk aangeven aan je sociaal verzekeringsfonds.

  Groet.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten