Community 🤼

BTW aangifte verkeerde bedrag

DVB

Ik heb mijn kwartaalaangifte gedaan, maar ik heb per ongeluk het bedrag van kwartaal 1 overgeschreven in plaats van kwartaal 4. Dit bedrag was hoger dan wat ik moest betalen.

Tel ik het teveel betaalde bedrag er volgende keer gewoon af of hoe moet ik dit oplossen?

Mvg

 • Jep zo zal je het inderdaad moeten doen!

  Mijn vorige boekhouder heeft me btw betalen ooit uitgelegd als volgt:

  Je moet je btw-rekening zien als een zichtrekening die gewoon nooit onder 0 euro mag gaan. Je mag daar 10.000 euro op storten bij het begin van je zelfstandige activiteit en dan elk kwartaal een btw-aangifte indienen van 1000 euro te betalen btw. Dan kan je 10 aangiftes verder voor die rekening op 0 euro staat.

  Maar je kan evengoed netjes elk kwartaal betalen of bijvoorbeeld eens een kwartaal in je voordeel hebben en dat saldo laten staan. Dat komt er allemaal bij of af van je fictieve ‘btw-zichtrekening’, zolang die maar nooit onder 0 euro gaat. Want dan is de btw-administratie niet blij en rekenen ze interesten aan.

  Dus inderdaad het staat nu in je tegoed en volgende keer mag je dat achterliggend verrekenen met wat je zou moeten betalen.

  Trouwens handige tip! Je moet in het leercentrum is zoeken op ‘btw-saldo’, dan vind je een video waar je dat saldo zelf kan opzoeken. Handig als je zou twijfelen hoeveel die btw rekening in je voordeel zou staan, kan wel is het geval zijn als je wat kwartalen na elkaar een saldo in je voordeel hebt bijvoorbeeld.

  Greets, Wim

 • Bedankt voor de info!

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten