Community 🤼

bloemenwinkel

JA

Goedemorgen

Ik heb een vraag in verband met planten die kapot gaan door de ouderdom of iets anders. Hoe schrijf ik deze het beste in de boekhouding? Want deze zijn uiteraard weg uit de winkel.

Alvast bedankt!

  • Goeie vraag, leuke plaat die community 😎

    Niet, ge schrijft dat niet in de boekhouding. Zit in dezelfde situatie, geen planten, maar jammer gng wel dingen die vervallen. Mijn vroegere boekhouder heeft daarvan nooit iets in de boekhouding gestoken, dat zit blijkbaar mee in “wat de fiscus verwacht van marge tussen uw aankopen en uw verkopen”. Daar houden ze rekening met een soort standaard verval voor de sector.

    Heb wel een keer gehad, frigo’s en vrieskasten zonder elektriciteit, heb ik veel moeten weggooien. Dan gaf hij me wel de tip om daarvan een lijstje te maken en ergens bij te houden. Ook niet voor aan te geven in de boekhouding ze, daar is geen impact! Maar later voor controle, om aan te tonen als mijn marge tussen aankopen en verkopen te klein zouden zijn.

  • Klopt, alles voor de boekhouding is gewoon aankopen & verkopen. Of ge nu efficiënt omgaat met die aankopen of niet, maakt geen verschil. Allz efficiënt, planten gaann nu eenmaal kapot en ne frigo valt al is uit :p

    Ik wil maar zeggen, diene aankoop blijft diene aankoop… Of die nu vervallen is of niet.

  • A oké heel erg bedankt voor jullie reactie!!

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten