Community 🤼

Forfaitaire aftrek beroepskosten bij start in september

GVH

Hallo iedereen; ik ben gestart als advocaat in september. Ik ben via dexxter mooi al mijn uitgaven aan het bijhouden, maar ontdek nu dat het misschien slimmer is om gewoon te werken met het kostenforfait van zo’n 5000 euro, wat veel meer is dan de onkosten die ik op 4 maand effectief maak.

Mijn vraag is nu de volgende: wordt het forfait verminderd op basis van het aantal maand dat je werkt? met andere woorden, mag ik het hele kostenforfait gebruiken, zelfs als ik maar 4 maand werk? (dan zou ik helemaal geen belastingen betalen…)

  • Nee nee, forfait ook pro rata toepassen. Het zou inderdaad anders héél moeilijk worden om te starten richting jaareinde en dan met werkelijke kosten alsnog beter te doen dan de forfait.

  • Het kostenforfait is ook gemaximaliseerd op 30% van je inkomen. Geen belasting betalen is dus zeker niet mogelijk.

  • Inderdaad, ik was even vergeten dat het ging om een bepaald % van je inkomsten, met een maximaal bedrag. @WS: indien er na aftrek van forfait niet boven belastingvrije som wordt gegaan, betaal ik inderdaad geen belastingen…

  • Dat klopt, ik was dan weer het concept belastingsvrije some vergeten.

  • Leuk om te lezen, vroeg me hetzelfde af – ik ga starten op 01/10, Dexxter al ah uitproberen. Bedankt iedereen voor de bijdragen!

  • De belastingvrije som is toch voor het hele jaar en niet iets dat pro rata dient toegepast te worden he? 😉

  • Belastingvrije som is voor een heel jaar. Stom voorbeeld miss, maar als je afstudeert en begint te werken in september, ga je bijvoorbeeld héél veel terugkrijgen van de personenbelasting.

    Er wordt wel bedrijfsvoorheffing afgehouden, maar je hebt een héél jaar belastingvrije som. Dus bijna dat volledige brutoloon van sept, okt, nov en december vallen daaronder. Geen pro rata met de belastingvrije som..

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten