Community 🤼

Beroepskost aantonen, zonder btw

FP

Hallo,

Via het leercentrum vind ik dit: Als je enkel en alleen de beroepskost wil aantonen, dan kan je gebruik maken van een factuur, een bonnetje, een ontvangstbewijs, onkostennota … Alles waarmee je kan aantonen wat je hebt gekocht (een omschrijving van je aankoop) en hoeveel het heeft gekost volstaat om een beroepskost in te boeken.

Maar hoe breng ik die uitgave dan in via Dexxter? Want daar moet je bij uitgave toevoegen in het vak btw wel een bedrag invoeren. of voer ik dan gewoon hetzelfde bedrag in als het aankoopbedrag?

  • Daar staat ook een video van in het leercentrum hoor. “Een bonnetje in de boekhouding” (met zo’n camera-icoon voor). Daar tonen ze het ook hoe je zoiets ingeeft zonder btw te recuperen 😉

  • Hallo, ik zit met hetzelfde probleem (ingeven kosten treintickets, aar geen btw op staat). Deze video vind ik niet terug, is die er misschien af gehaald?

  • Ik vind hem wel terug hoor: maar zoek eens op ‘bonnetje’. Ik ben wel btw-plichtig, dat zal mss ook een verschil maken als jij btw-vrijgesteld bent?

  • Bedankt voor jouw antwoord! Inmiddels een video gevonden over oa restaurantkosten. Het probleem is dat ik bvb op mijn treintickets geen onderverdeling excl en incl btw zie staan, dus kan ik niet op ‘volgende’ drukken…

  • Ik heb op je vraag geantwoord van je treinticket Jan 😉

    Mvg,

    Dirk

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten