Community 🤼

Afschrijving verwijderen

BV

Ik heb per ongeluk een afschrijving dubbel aangemaakt, hoe verwijder ik een afschrijving?

 • Hallo,

  Bedankt voor je vraag, leuk om van je te horen!

  Inderdaad, het verwijderen van een afschrijving hebben we niet toegevoegd in de module afschrijvingen (daar kan je enkel kiezen voor bewerken en verkopen van een investering).

  Je kan wel een afschrijving verwijderen, maar dan via het initieel aankoopfactuur simpelweg te verwijderen. Eenmaal je dat hebt gedaan, zal de aangemaakte afschrijving ook verwijderen.

  Dat hebben we bewust gedaan, zodat je niet “per ongeluk” of om een andere reden de afschrijving zou verwijderen, terwijl het intieel factuur er nog altijd inzit. We willen de link tussen een investering/afschrijving en het factuur wat in de verf zetten.

  Maar misschien heb je een historische afschrijving dubbel toegevoegd? Daar heb je 100% gelijk, je hebt de optie niet om deze te verwijderen. Dat nemen we nog even mee in onze to-do lijst, komt er binnenkort aan via een update! In tussentijd zou je de afschrijving al op 0,01 euro kunnen zetten, zo is de impact voor je boekhouding nihil en kijk je niet op verkeerde cijfers.

  Bedankt voor je feedback, héél nuttig! De update om een historische afschrijving te verwijderen komt er binnenkort aan 🙂

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten