Community 🤼

Aankoop computer

CB

Hoi,

Ik zou een nieuwe computer van 1200 euro willen aankopen. Kan ik deze zowel inbrengen als kost (recupereren van BTW) en als afschrijving?

Dankjewel,

Charlotte

 • Hallo Charlotte,

  Ik ben even naar je dossier gaan kijken en je bent inderdaad btw-plichtig. Dat maakt dat je op aankopen die je voor je zelfstandige activiteit hebt gedaan, inderdaad btw kan gaan recupereren.

  Als je de uitgave van je laptop aan het inboeken bent (via de uitgaven in het linkerzijmenu), dan kan je in die flow bij de kostencategorieën kiezen voor een investering. In een volgende stap gaan we je dan vragen welk type investering het is en op hoeveel jaar je deze wil afschrijven.

  Twijfel je over wat een investering is of op hoeveel jaar je een computer zou afschrijven? Neem dan een kijkje in ons leercentrum (rechtsboven het icoon met een hoedje). Als je daar zoekt op artikels via bijvoorbeeld het trefwoord “investering” ga je een artikel terugvinden over investeringen.

  Daarnaast nog een extra tip, let zeker ook op het percentage “beroepsmatig gebruik”. Je zal die computer misschien niet 100% voor je beroep gebruiken? Twijfel je bij het woord “beroepsmatig gebruik”, ook dat kan je terugvinden in ons leercentrum 🙂 Gewoon even zoeken op bijvoorbeeld “beroepsmatig”.

  Geef maar een seintje als we je nog kunnen helpen!

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten