Btw aftrekken op een kost terwijl je btw-aangifte al is ingediend?

Btw aftrekken op een kost terwijl je btw-aangifte al is ingediend?
Inhoudstabel

Je hebt door omstandigheden nu pas een aankoopfactuur teruggevonden van een tijdje terug. Laat ons als voorbeeld nemen dat je op 10 mei een factuur terugvindt van je leverancier, maar dat factuur heeft een factuurdatum van 15 februari, al enige tijd terug dus. 

Btw aftrekken?

Ondertussen heb je uiteraard de btw-aangifte van het eerste kwartaal ingediend, de aangifte die dus betrekking had op de maanden januari, februari & maart. Wat doe je dan met een factuur met factuurdatum 15 februari? Je wil uiteraard graag nog aftrekbare btw hebben, maar mag je op deze aankoop nog btw aftrekken?

Gelukkig geeft dat bij de aankopen geen probleem. Je kan de factuur van 15 februari inboeken in het tweede kwartaal en de aftrekbare btw via je btw-aangifte van het tweede kwartaal recupereren.

Tips template 3

Tip:

Die optie heb je ook heel eenvoudig in Dexxter door de fiscale datum aan te passen naar het tweede kwartaal.

Zo blijft je factuurdatum 15 februari, maar fiscaal ga je deze pas opnemen in het tweede kwartaal, zo valt de aankoop ook in de btw-aangifte van het tweede kwartaal. 

De fiscale datum kan je in Dexxter aanpassen in de tweede stap tijdens het verwerken van je aankoop, bij de basisinformatie.

Is de btw aftrekbaar?

Conclusie, je kan perfect de btw van die teruggevonden factuur recupereren in een volgende, nog in te dienen, btw-aangifte.

Artikel delen

Artikel delen

Je belastingen & btw automatisch in orde

In Dexxter staan je belastingaangiftes automatisch voor je klaar op basis van je inkomsten en uitgaven. We verwittigen je wanneer elke fiscale deadline nadert.

Dien je aangiftes met vertrouwen in

Geen enkele boekhoudkennis nodig.

Pijl 1 - geel