Btw aftrekken op een kost terwijl je btw-aangifte al is ingediend?

btw aftrekken aftrekbare btw
Inhoudstabel

Je hebt door omstandigheden nu pas een aankoopfactuur teruggevonden van een tijdje terug. Laat ons als voorbeeld nemen dat je op 10 mei een factuur terugvindt van je leverancier, maar dat factuur heeft een factuurdatum van 15 februari, al enige tijd terug dus. 

Btw aftrekken?

Ondertussen heb je uiteraard de btw-aangifte van het eerste kwartaal ingediend, de aangifte die dus betrekking had op de maanden januari, februari & maart. Wat doe je dan met een factuur met factuurdatum 15 februari? Je wil uiteraard graag nog aftrekbare btw hebben, maar mag je op deze aankoop nog btw aftrekken?

Gelukkig geeft dat bij de aankopen geen probleem. Je mag perfect de factuur van 15 februari inboeken in het tweede kwartaal en de aftrekbare btw via je btw-aangifte van het tweede kwartaal recupereren. Die optie heb je ook heel eenvoudig in Dexxter door de fiscale datum aan te passen naar het tweede kwartaal. Zo blijft je factuurdatum 15 februari, maar fiscaal ga je deze pas opnemen in het tweede kwartaal, zo valt de aankoop ook in de btw-aangifte van het tweede kwartaal. 

Is de btw aftrekbaar?

Conclusie, je kan perfect de btw van die teruggevonden factuur recupereren in een volgende, nog in te dienen, btw-aangifte.

Inhoudstabel
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Neem zelf je administratie in handen.

Je kan nog steeds kiezen voor een boekhouder. Dankzij het gratis kijkaccount kan die zich volledig focussen op het geven gericht advies om jou te helpen groeien!

Relaxe ondernemer