Beroepskosten 🤑

Reis- en verblijfkosten

vliegtuigreis

Wat valt onder reis- en verblijfkosten?

Reis- en verblijfkosten omvatten alle uitgaven voor beroepsmatige reizen en het verblijf ter plaatse. Dit omvat vliegtickets, hotelovernachtingen, taxi’s, Uber-ritten, en ander transport zoals trein- en busreizen. Deze kosten moeten direct verband houden met je bedrijfsactiviteiten, zoals opleidingen, klantbezoeken, of zakelijke bijeenkomsten waarbij verblijf ter plaatse praktischer is.

Voorbeelden zijn vliegtickets en hotelovernachtingen voor bijwonen van internationale conferenties, hotel voor klantenbezoek, verblijfskosten bij het bezoeken van een beurs, kosten voor internationale opleidingen.

Reis- en verblijfkosten als aftrekbare beroepskost

De kosten voor reis- en verblijfkosten kunnen als professionele uitgave worden beschouwd en dus worden afgetrokken van je belastingen. De BTW op deze uitgaven is echter niet aftrekbaar. De uitgaven moeten dus relevant zijn voor je bedrijfsactiviteiten. Hou goed alle documenten en bonnen van je uitgaven bij. Via Dexxter boekhoudplatform kan je deze meteen in de juiste kostencategorie inboeken.

Het is belangrijk om te onthouden dat alleen de kosten die daadwerkelijk worden gebruikt voor professionele doeleinden als beroepskost kunnen worden afgetrokken. Persoonlijke uitgaven komen niet in aanmerking.

Delen

Ook zelf boekhouden met Dexxter?

We zetten standaard kostencategorieën voor je klaar op basis van je statuut. Geef je uitgaven nadien snel en eenvoudig in.

Pijl 1 - geel