Beroepskosten 🤑

Onthaalkosten als aftrekbare kost

onthaalkosten

Onthaalkosten als aftrekbare kost

De aftrekbaarheid hangt af van het beroepsmatig karakter

Het ontvangen van klanten, partners en gasten is een belangrijk aspect van veel eenmanszaken. Of je nu een coach, marketeer, eventmanager, fotograaf, grafisch designer, horecaondernemer, therapeut of kunstenaar bent, de kosten voor het creëren van een gastvrije omgeving kunnen als beroepskosten worden afgetrokken. Laten we eens kijken hoe je deze onthaalkosten kunt beschouwen en verwerken als beroepskost in je boekhouding.

Wat valt onder onthaalkosten?

Onthaalkosten omvatten alle uitgaven die je maakt om mensen te ontvangen en een aangename sfeer te creëren. Denk aan drank, versnaperingen, bloemen, kleine decoraties, en inrichting. Deze uitgaven helpen bij het maken van een goede indruk en het bevorderen van een positieve werkomgeving.

Onthaalkosten als aftrekbare beroepskost

De kosten voor het ontvangen van gasten en klanten kunnen als professionele uitgave worden beschouwd en deels (50%) worden afgetrokken van je belastingen.

Bewaar alle bonnen en facturen: Verzamel alle aankoopbewijzen van de onthaalkosten en bewaar ze op een veilige plaats. Of scan ze meteen in via de Dexxter app! Dit is cruciaal voor de boekhouding en belastingaangifte.

Registreer de uitgaven in je boekhoudsysteem: Noteer alle kosten voor onthaalkosten in je boekhoudsysteem onder de juiste categorie. Dit maakt het makkelijker om deze kosten af te trekken bij je belastingaangifte. Onthaalkosten vind je terug als kostencategorie in ons boekhoudplatform.

Delen

Onthaalkosten als aftrekbare kost

De aftrekbaarheid hangt af van het beroepsmatig karakter

Ook zelf boekhouden met Dexxter?

We zetten standaard kostencategorieën voor je klaar op basis van je statuut. Geef je uitgaven nadien snel en eenvoudig in.

Pijl 1 - geel