Community 🤼

Van BTW vrijstelling naar BTW-plichtig

LL

Beste

Ik zit momenteel in de vrijstellingsregeling voor BTW maar omdat ik veel aankopen doe in het buitenland (Nederland en Duitsland) ben ik toch aan het overwegen om over te stappen naar BTW-plichtig.

Ik las al dat ik dan BTW ga moeten aanrekenen en kwartaalaangiftes ga moeten doen maar met de hulp en uitleg die ik bij Dexxter kan vinden, komt dat volgens mij wel goed.

Wat ik me wel nog afvraag is hoe het dan zit met de BTW op Nederlandse facturen? Moet ik die dan wel of niet betalen? Wordt dat geregeld via de BTW-aangifte?

  • Indien je btw plichtig bent, wordt er geen btw meer betaald op facturen die van buiten België komen en binnen de EU blijven. Geef dit zeker door aan je leveranciers in Nederland en Duitsland zodat zij geen btw aanrekenen.

    In Dexxter geef je de facturen in zonder de btw. Achterliggend zal dexxter de juiste handelingen stellen voor wanneer je een btw aangifte moet doen.

  • Bedankt voor je antwoord. Een aantal van mijn buitenlandse leveranciers rekenen nu al geen BTW aan waardoor ik altijd een uitzonderlijke BTW-aangifte moet doen. Vandaar dat ik aan het overwegen ben om toch BTW-plichtig te worden.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten