1 jaar boekhoudprogramma Dexxter!

boekhoudprogramma eenmanszaak
Inhoudstabel

Eind juni 2021 haalden we met boekhoudprogramma Dexxter onze eerste betalende eenmanszaak binnen. Een zalig moment! Een jaar later is het tijd om even achterom te kijken. Om te zien van waar we komen, waar we staan, en waar we naartoe willen. Kijk even mee …

Begin 2020 – White Labels wordt gelanceerd …

… door Robbe en Stan. Ze willen freelance student-ondernemers matchen met bedrijven. De focus ligt vooral op het maken van websites en webshops. 

Om de studenten te helpen bij hun opstart als zelfstandige met een eenmanszaak, worden webinars georganiseerd met Giel, de boekhouder van White Labels. Giel kon de studenten daarna helaas niet verder helpen omdat zijn kantoor met personeelstekort kampt. 

Mei 2020 – Giel belt naar Stan …

… met de vraag of White Labels een simpele boekhoudapplicatie kan maken waarin student-ondernemers en bijberoepers met een eenmanszaak zelf hun boekhouding kunnen doen. Giel kreeg meer en meer zulke startende eenmanszaken over de vloer, maar moest ze steevast weigeren. 

Juli 2020 – Het idee van een boekhoudprogramma voor een eenmanszaak rijpt verder …

… door er met veel mensen over te praten. Op die manier krijgen we de kans om het te gaan pitchen bij het management van Acerta. Wanneer ook zij het potentieel zien voor de eenmanszaken, besluiten we om het idee concreter te maken. Robbe, die dan vooral websites maakte, begint meer en meer tijd te steken in het uittekenen van de app.

Augustus 2020 – De naam van de Whatsappgroep was Let’s App gedoopt …

… en dat zou later ook de werktitel van de applicatie worden. Intussen beslisten we de boekhoudapplicatie niet te bouwen voor het kantoor van Giel, maar om er een standalone product van te maken en proberen dat naar de markt van eenmanszaken te brengen. Op 18/08/2020 zitten we bij de notaris om Let’s App BV op te richten. 

September 2020 – De naam Dexxter …

… komt op de proppen. Maar waarom de naam Dexxter?

Mei 2021 – It’s Facebook official …

… want we lanceren onze social media pagina’s en website.  There ‘s no way back!

Juni 2021 – Eerste betalende klant …

… shit is getting real!

Augustus 2021 – Acerta pikt ons op …

op hun website.
Iets later mag Stan ook in de Belgische Ondernemerspodcast ons verhaal doen.

Januari 2022 – Giel & Stan springen mee …

We merken dat onze klanten met een eenmanszaak positief zijn en dat er muziek in zit. Giel besluit zijn boekhoudkantoor te verkopen en Stan stopt met freelance marketingactiviteiten. Let’s go!

April 2022 – We komen in de boekskes …

… omdat we een starterskrediet van PMV/z hebben gekregen. 
Onder andere Bloovi, Made In, Unizo en HLN pikten ons op. 

Juni 2022 – Bedankt …
… aan iedereen die ons gesteund heeft. Dat zijn verschillende coaches, mentoren, vrienden en familie. Maar vooral onze klanten van het eerste uur. Zij hadden het lef om hun boekhouding aan een jonge start-up toe te vertrouwen.

En dat verdient respect. 
En dat geeft energie.
The best is yet to come!

Artikel delen

Artikel delen

Begrijpbaar en betaalbaar zélf boekhouden

Zelf boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Op voorwaarde dat je alle tools aangereikt krijgt. Met Dexxter krijg je alles in 1 platform.

Hét boekhoudplatform voor Belgische eenmanszaken

Alles wat je nodig hebt om als eenmanszaak je boekhouding zelf te doen binnen handbereik. Geen boekhouder nodig dus, maar het kan ook met boekhouder.

Pijl 1 - geel