Waarom de naam Dexxter?

Inhoudstabel

Een goeie vraag, die we vaker en vaker krijgen. Het is een hele zoektocht geweest naar een naam. We wilden een actieve naam, die ook als voornaam kon gebruikt worden. Daarnaast moest het in de drie landstalen goed klinken. Enkele inspiratieloze maanden volgden …

Tot we ergens de naam Dexter tegenkwamen en vonden dat die wel goed bekte. Toch? 🙂 

Maar wat wilt het zeggen?

 

Latijn

Dexter (met één X) betekent in het Latijn ‘rechtshandig’, ‘rechterhand’ en ‘vaardig’.
Het staat voor zich dat wij met Dexxter als een soort rechterhand willen fungeren van de ondernemers. Ondernemers die vaardig met hun boekhouding omspringen, vaardig maar zonder er alles over te moeten kennen. 

 

Geluk met Dexxter

Dexter kreeg doorheen de geschiedenis meer de betekenis van ‘gelukbrengend’, ‘gunstig, ‘met gunstige omstandigheden’. Wanneer ouders hun baby dus ‘Dexter’ noemden, verhoopten ze voor het kind voor zichzelf een voorspoedige toekomst.

Iets wat ook wij de ondernemende Dexxter-gebruikers alleen uiteraard willen toewensen.

 

Vertrouwen in Dexxter

Boekhoudkundig correct zijn is heel belangrijk voor ondernemers (en voor de fiscus). Het is dus belangrijk dat onze klanten 100% kunnen vertrouwen op Dexxter.

Ook in de Romeinse cultuur was ‘iemand de rechterhand geven’ een teken van vriendschap of trouw. Zo konden twee partijen elkaar een relatiegeschenk geven van twee in elkaar verstrengelde rechterhanden, in goud of zilver gesmeed. 

Wie goed kijkt, ziet met wat verbeelding ook twee handen in de dubbele X die elkaar de hand drukken.

 

Met dank aan Albert Gerritsen van https://www.heiligen.net/index.php!

XX png

Artikel delen

Artikel delen

Begrijpbaar en betaalbaar zélf boekhouden

Zelf boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Op voorwaarde dat je alle tools aangereikt krijgt. Met Dexxter krijg je alles in 1 platform.

Hét boekhoudplatform voor Belgische eenmanszaken

Alles wat je nodig hebt om als eenmanszaak je boekhouding zelf te doen binnen handbereik. Geen boekhouder nodig dus, maar het kan ook met boekhouder.

Pijl 1 - geel