Student ondernemer Timothy

“Dexxter was voor mij als student-ondernemer de beste keuze!”

2 jaar geleden startte student Timothy Van Ostaijen zijn eigen marketingbureau. Hij ging op zoek naar een boekhouder maar kwam van een kale reis terug. Dexxter to the rescue.

Interview door Anouk Mouton – coach bij ikwilzelfstandigworden.info

Wat doe je precies als student-ondernemer?

Timothy: “Ik run Onlimited, een agency dat ondernemers en organisaties helpt met hun strategische online communicatie. Ons team bestaat uit enkele occasionele medewerkers en 4 vaste student-ondernemers die allemaal hun eigen specialisatie hebben.”

Waarom wou je studeren combineren met ondernemen?

Timothy: “Ik verzorgde voorheen al de marketing voor verschillende bedrijven als jobstudent. Tot de mensen van White Labels, een andere studentenonderneming, me zeiden dat het statuut van student-ondernemer financieel veel interessanter is. Nu kan ik de kosten voor bijvoorbeeld mijn laptop of eigen marketing fiscaal inbrengen.”

Is het lastig om een eigen zaak te combineren met studeren?

Timothy: “Dit jaar is het rustig, omdat ik alleen nog mijn stage had. Maar tijdens die 8 weken fulltime stage moest ik wel af en toe doorbijten. Als ik volgend jaar een nieuwe bachelorstudie start, zal ik goed moeten plannen. Ik hoop toch 2 à 3 dagen per week volledig te kunnen focussen op Onlimited. De rest van de week zal ik iets meer moeten combineren met lessen en opdrachten. Gelukkig heb ik met de meeste klanten een lange samenwerking waarbij ik op voorhand weet wat wanneer moet gebeuren. Onverwachte korte deadlines komen niet zo vaak voor.”

Je doet nu je eigen boekhouding. Waarom koos je niet voor een boekhouder?

Timothy: “Toen ik startte, heb ik met een vijftal boekhouders gebeld. De meesten boden maar 1 formule aan: ze nemen je alles uit handen óf je doet alles zelf. Enkele boekhouders gaven zelfs toe dat mijn boekhouding best wel eenvoudig is, en dat het misschien niet de moeite loont om alles uit te besteden. Toen heb ik besloten om mijn boekhouding zelf te doen.”

Je gebruikt nu de app Dexxter voor je boekhouding. Wat kan je er allemaal mee doen?

Timothy: “Eigenlijk alles: ik kan er al mijn facturen in bewaren, mijn btw-aangifte doen, een klantenlisting opmaken en mijn personenbelasting invullen. Je kan ook facturen opmaken in Dexxter, maar daar moet ik nog mee starten. De btw-aangifte duurde amper 5 minuten. Het was een pak ingewikkelder toen ik mijn btw-aangifte nog via de website van de FOD Financiën deed.”

Wat zijn voor jou de voordelen van Dexxter?

Timothy: “De meeste boekhouders die ik gesproken heb, zouden me zo’n 1500 euro per jaar aanrekenen. Ik bespaar dus best veel geld. Ik vind het ook fijn dat ik op het dashboard live kan zien hoeveel belastingen ik zal moeten betalen. Ook de tijdlijn is een hele geruststelling: die vertelt me bijvoorbeeld wanneer ik mijn btw-aangifte moet indienen. Vroeger had ik altijd schrik dat ik iets zou vergeten. Ondertussen werken mijn 4 collega-student-ondernemers op mijn aanraden ook met Dexxter. Zij zijn net zo tevreden.”

Timothy Van Ostaijen (22)

Event- & Projectmanagement aan de KdG (Antwerpen)

Zaakvoerder van Onlimited sinds 2019

https://onlimited.co/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail

Neem zelf je administratie in handen.

Je kan nog steeds kiezen voor een boekhouder. Dankzij het gratis kijkaccount kan die zich volledig focussen op het geven gericht advies om jou te helpen groeien!

Relaxe ondernemer