Een QR-code zorgt ervoor dat je verkoopfactuur 3x sneller wordt betaald!

Inhoudstabel

Vanaf nu kan je in Dexxter facturen aanmaken waarbij je klant kan betalen via een QR-code! Een verkoopfactuur waarbij je klant de mogelijkheid heeft om snel en digitaal te betalen oogt niet alleen professioneel, het heeft ook enkele voordelen voor je eigen onderneming. ✅

Van betaallink naar QR-code ⛓️

Laat ons beginnen bij het begin, wat is een betaallink en waarom moet je die gebruiken?

jij voegt via onze opties eerst een betaallink toe op je verkoopfactuur, een subtiele, visuele indicatie op het verkoopfactuur dat de klant digitaal kan betalen indien hij dat wil. Vervolgens kan je klant bij ontvangst van het factuur op die betaallink klikken en kan er worden betaald met de favoriete betaalmethode van je klant (Payconiq, Bancontact, overschrijving, …).

We werken dus altijd met het toevoegen van een betaallink, nooit onmiddellijk de QR-code zelf. Zo moet er geen grote QR-code op je verkoopfactuur komen, maar slechts een subtiele betaallink. Het geeft ook meer mogelijkheden om te betalen want achter die betaallink kunnen nog heel wat betaalopties zitten.

Waarom betalen via een QR-code?

We hebben tijdens de introductie aangehaald dat digitaal betalen ook enkele voordelen had voor je onderneming. Wel één van die voordelen is dat je klant zich niet kan vergissen tijdens het betalen.

Alle betaalgegevens staan meteen juist als er wordt gekozen voor de QR-code, 1 klik op de knop en payconiq doet de rest. Opgelet, er wordt wel een (heel) kleine kost per betaling aan jou aangerekend door Mollie.

Een QR-code & payconiq: welke impact?

Nederlands onderzoek wijst uit dat facturen met QR-codes tot 3x sneller betaald worden. 40% van de ontvangers betaalt dezelfde dag nog, wat anders slechts 5% is. ⚡

Logisch ook, want niet iedereen is administratief een even vlotte betaler. Hoe minder handelingen je moet doen als betalende partij, hoe vlotter je ook effectief zal betalen.

Kleven er ook nadelen aan? ?

Door gebruik te maken van een betaallink, kunnen klanten een factuur eenvoudig betalen. Het gevaar daaraan is dat veel mensen die een betaallink ontvangen, daarop klikken zonder grondig te controleren.

Dat laat dan weer ruimte voor fraudeurs, die hebben zich de afgelopen jaren meer en meer op betaallinks gestort.

Fraudeurs sturen bijvoorbeeld steeds vaker e-mails, sms’jes en berichten via sociale media met daarin een betaallink. Ze doen het lijken alsof het in naam is van een effectief bedrijf, waardoor mensen denken dat het om een factuur gaat.

Tips template 21

Let op!

Blijf steeds goed nakijken van wie de betaallink uitgaat, is de boodschap!

Blijf steeds goed nakijken van wie de betaallink uitgaat, is de boodschap!

Een veilige betaallink en een link die uitgaat van een fraudeur zijn soms erg lastig om val elkaar te onderscheiden.

Krijg jij een betaallink per e-mail, sms of via een bericht op sociale media? Je eerste reflex moet zijn om even te kijken naar de link, alvorens je effectief op klikt.

Je ziet visueel waarschijnlijk enkel en alleen ‘betaal hier digitaal’ of iets soortgelijks qua tekst. Ga dan eerst met je muis op de link staan en kijk of je iets eigenaardig ziet.

Lijkt er je toch iets niet te kloppen, klik dan zeker en vast niet door. Neem eerst contact op met de persoon (of het bedrijf) dat jou de betaallink heeft doorgestuurd. Zo weet je onmiddellijk of je te maken hebt met een veilige betaallink of niet.

Dexxter uitproberen? ?

Je kan het aanmaken van een QR-code, payconiq, Mollie … op je eigen tempo ontdekken in Dexxter. We bieden namelijk een 30 dagen gratis proefperiode aan, waarbij al onze functionaliteiten beschikbaar zijn.

Tips template 30

Tip:

Via deze link kan je Dexxter 30 dagen lang helemaal gratis uitproberen. Inclusief ons leercentrum, snelcursussen, de community en veel meer.

QR-code toevoegen in Dexxter?

Wanneer je een profiel hebt aangemaakt, ga je vervolgens naar de ‘instellingen’ -> ‘integraties’. Daar kan je de koppeling met Mollie activeren, vervolgens kan je betaallinks toevoegen aan je verkoopfacturen.

Of ontdek het hier in deze video, co-founder Giel legt het jullie graag uit!

Maak gerust eens een verkoopfactuur aan, inclusief een betaallink. Je klant krijgt je  factuur toegestuurd, kan vervolgens op de betaallink doorklikken en krijgt de mogelijkheid om te kiezen tussen een aantal betaalmogelijkheden. Even de QR-code scannen en vervolgens kan hij bijvoorbeeld via payconiq of bancontact betalen. 

Artikel delen

Artikel delen

Professionele facturen en offertes maken & versturen

Verlies geen tijd meer met het opmaken, versturen en opvolgen van jouw facturen & offertes. Met Dexxter doe je het snel & ben je altijd 100% in orde.

Verstuur vandaag nog je eerste factuur of offerte

Pijl 1 - geel