Overstappen naar Dexxter

Overstappen naar Dexxter
Inhoudstabel

Wanneer kan ik overschakelen naar Dexxter?

Altijd, ook tijdens een (boek)jaar.

Wat moet je in Dexxter zetten?

Je hebt een paar documenten nodig. Die kan je uit je huidig boekhoudprogramma halen, of bij je boekhouder. Hier vind je een voorbeeldmail om naar je boekhouder te sturen.


Hieronder vertellen we wat er met die documenten in Dexxter moet gebeuren. Lukt er iets niet? Onze support staat klaar!

1) Resultatenrekening

De gebundelde kosten van de resultatenrekening mag je ingeven in Dexxter. Voorlopig houden we het bij de kosten van je resultatenrekening, straks zoomen we in op de inkomsten.

Het kan zijn dat sommige kostencategorieën in je oude resultatenrekening niet overeenstemmen met de kostencategorieën die je terugvindt in Dexxter, maar geen zorgen? Je hebt 2 opties:

1️⃣ Maak je een nieuwe kostencategorie aan in Dexxter met een nieuwe benaming.

2️⃣ Ga je op zoek naar een kostencategorie in Dexxter die qua benaming ermee gerelateerd is.

Je zal in je oude resultatenrekening misschien een kostencategorie terugvinden met de naam: diensten en diverse goederen. Een heel algemene kostencategorie, de gelijkaardige categorie in Dexxter is de kostencategorie: kleine aankopen allerlei.

Tips template 12

Opgelet!

De afschrijvingen neem je niet over via de resultatenrekening, daar komen we zo dadelijk op terug via de afschrijvingstabel.


2) Aankopen en verkopen

Aankopen

Met de aankoopfacturen moet je in Dexxter niets doen. We hebben namelijk via de resultatenrekening al de kosten van je eenmanszaak ingegeven in Dexxter.

Verkopen

Idealiter zet je de verkoopfacturen van het jaar dat nog loopt, wel allemaal in Dexxter. We kunnen hier dus niet werken op basis van een overzicht (resultatenrekening) waarbij we het globaal bedrag van de verkopen overnemen.

Want zowel btw-plichtige als btw-vrijgestelde (kleine onderneming vrijstellingsregeling) zullen namelijk nog een klantenlisting moeten indienen op basis van de verkoopfacturen.

Die klantenlisting kan je heel eenvoudig in Dexxter laten genereren, maar daarvoor heeft Dexxter de nodige data nodig. Die data voor de klantenlisting moeten komen van al je individuele verkoopfacturen.

Je gaat naar de “Inkomsten” en klikt op “Factuur uploaden“. Op basis van een bestaand verkoopfactuur, kan je dan alle data van dat verkoopfactuur in Dexxter stoppen.

Ben je niet btw-plichtig?

Een niet btw-plichtige ondernemer moet nooit een klantenlisting indienen. Dan kan je ook hier werken op basis van je resultatenrekening. Er is geen noodzaak om al je individuele verkopen over te zetten in Dexxter.

Ben je btw-plichtig of btw-vrijgesteld?

Als je geen btw-plichtige klanten hebt aan wie je voor meer dan 250 euro (excl. btw) hebt gefactureerd, bijvoorbeeld alleen maar particulieren. Dan zou je ook kunnen werken op basis van de resultatenrekening om je inkomsten over te zetten naar Dexxter. Er is geen noodzaak om in dit geval al je individuele verkopen over te zetten in Dexxter.

Zie je het liever even op scherm gebeuren? Bekijk hieronder onze video:

3) Afschrijvingstabel

De bedoeling van de afschrijvingstabel is om nog lopende afschrijvingen over te nemen in Dexxter. Dat kan je doen via de “Uitgaven“, vervolgens doorklikken op “Afschrijvingen“.

Daar heb je de blauwe knop “Nieuwe historische afschrijving“, vervolgens kan je oude investeringen toevoegen.

Zie je het liever even op scherm gebeuren? Bekijk hieronder onze video:

De ondersteuning van Dexxter

Twijfel je bij iets? Laat het ons weten! In Dexxter kan je rechtsboven de support-knop terugvinden. Ons team staat voor je klaar!

Artikel delen

Artikel delen

Begrijpbaar en betaalbaar zélf boekhouden

Zelf boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Op voorwaarde dat je alle tools aangereikt krijgt. Met Dexxter krijg je alles in 1 platform.

Hét boekhoudplatform voor Belgische eenmanszaken

Alles wat je nodig hebt om als eenmanszaak je boekhouding zelf te doen binnen handbereik. Geen boekhouder nodig dus, maar het kan ook met boekhouder.

Pijl 1 - geel