Ontvang je een overzicht van je inkomsten?

overzicht
Inhoudstabel

Heel wat zelfstandigen ontvangen van hun opdrachtgever periodiek een overzicht van hun inkomsten. Meestal een overzicht op maandbasis en op basis daarvan volgt daarna ook de uitbetaling.

Bij deze vorm, ook wel self-billing genoemd, is het dus de opdrachtgever (de klant) die laat weten hoeveel er mag worden aangerekend, met bijhorend een overzicht van de geleverde prestaties.

Praktisch voorbeeld 

Als voorbeeld hebben we een zelfstandig kinesist die aan de slag gaat voor een kinepraktijk. Het is de kinepraktijk die maandelijks een overzicht bezorgt aan de zelfstandige kinesist waarop alle behandelde patiënten staan. 

Het nettobedrag dat wordt uitbetaald, houdt ook nog eens rekening met een commissie van de kinepraktijk. Zo blijft er in ons voorbeeld 70% over dat uiteindelijk van de kinepraktijk wordt uitbetaald aan de zelfstandige kinesist. 

Verwerken in Dexxter

Bewaar dit overzicht in Dexxter zoals een verkoopfactuur, dat kan via inkomsten > verkoopfacturen > factuur uploaden.

Vervolgens kan je een document uploaden en alle gegevens invullen zoals datum, klant, etc. Als factuurbedrag neem je het effectief uitbetaalde bedrag, in bovenstaand voorbeeld gaat het dus over 70%.

Bij fiscale controle vind je op deze manier ook makkelijk alle nodige documenten terug op één plaats.

Artikel delen

Artikel delen

Professionele facturen en offertes maken & versturen

Verlies geen tijd meer met het opmaken, versturen en opvolgen van jouw facturen & offertes. Met Dexxter doe je het snel & ben je altijd 100% in orde.

Verstuur vandaag nog je eerste factuur of offerte

Pijl 1 - geel