DUIZEND X DEXXTER

boekhoudprogramma boekhoudsoftware
Inhoudstabel

Dexxter, boekhoudprogramma voor kleine ondernemers, is sinds vorige zomer (2021) op de markt en heeft inmiddels de kaap van de eerste 1000 proefaccounts bereikt

Ex-student-ondernemers Stan De Pauw en Robbe Claessens merkten dat studenten maar moeilijk een boekhouder vonden die hen kan en wil helpen én die betaalbaar is. Ex-boekhouder Giel Thomas stelde hetzelfde vast in zijn voormalig boekhoudkantoor: meer en meer kleine ondernemers met een eenmanszaak, maar te weinig boekhoudpersoneel en vaak ook een te lage omzet om de boekhoudkosten te kunnen betalen. 

Dexxter als boekhoudprogramma

Het drietal startte daarom met het boekhoudprogramma Dexxter. In deze boekhoudsoftware zijn eenmanszaken een heel jaar boekhoudkundig in orde voor €15/maand. Inmiddels maakten meer dan 1000 ondernemers een account en 50% van hen schakelt ook over naar een betalend abonnement. Ondernemers kunnen Dexxter een maand gratis testen en er zijn wekelijks gratis webinars met meer info. Ook heel wat boekhouders tonen interesse, die voortaan toch kleine klanten kunnen verder helpen via Dexxter.

In het begin was het wat zoeken om de juiste mensen te bereiken”, vertelt co-founder Stan,” maar de laatste tijd hebben we het gevoel echt vertrokken te zijn. April was een absolute topmaand met 200 nieuwe gebruikers.

De maatschappelijke tendens zit ook goed, een fenomeen dat onder meer komt overwaaien vanuit Nederland. Zoals Made-in Mechelen terecht aanhaalt: in Nederland doet al 41,1% van de eenmanszaken de boekhouding zelf, maar in Belgïe weten velen nog niet dat dit überhaupt mogelijk is. 

Het drietal vierde deze mijlpaal gepast met een fles champagne, maar mag deze ook in de boekhouding? Het antwoord vind je op hun blog, net als heel wat andere boekhoudkundige tips & tricks!

Wat heeft Dexxter nog te bieden?

Heel wat, zo is de Dexxter-community een stevige module in de boekhoudsoftware. De community is plaats waar Dexxter-gebruikers vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen krijgen. Het leuke is dat deze community afgeschermd is in het boekhoudpakket zelf, waardoor kleine ondernemers – en alleen maar kleine ondernemers – er hun vragen stellen en antwoorden krijgen.

Dat maakt dat je onmiddellijk het gevoel hebt als eenmanszaak dat de community op jouw maat is gemaakt. Als ideaal platform om te kunnen leren van meer ervaren ondernemers die er hun antwoorden delen.

De community maakt deel uit van de functionaliteiten die je kan ontdekken gedurende de eerste 30 dagen gratis proefperiode.

Daarnaast lanceert Dexxter ook de snelcursussen op maat van de kleine ondernemer. De cursussen zijn onderverdeeld tussen btw-plichtige eenmanszaken & btw-vrijgestelde eenmanszaken. Ideaal om als (startende) ondernemer overzichtelijk heel wat tips & tricks mee te pikken. Deels gericht op het gebruik van de boekhoudsoftware, maar de focus ligt voornamelijk op de (laagdrempelige) theorie rond boekhouden.

De toekomst van Dexxter

Hard blijven werken aan het boekhoudprogramma, zodat op termijn elke eenmanszaak in België het gebruiksgemak van Dexxter kan ervaren. Dexxter is er van overtuigd dat elke eenmanszaak in België gebaat kan zijn bij het (gedeeltelijk) zelf in handen nemen van de boekhouding.

Meer inzicht in je cijfers, meer voeling met de financiële impact van elke beslissing en het opbouwen van boekhoudkundige & financiële kennis zijn maar enkele van de voordelen van boekhoudprogramma Dexxter.

Enerzijds denken teveel mensen nog steeds dat een eigen boekhouding bijhouden niet mag, wat uiteraard niet klopt. Iedere ondernemer heeft altijd het recht om zijn eigen boekhouding te doen en alle daar bijhorende fiscale aangiftes zelf in te dienen.

Daarnaast lijkt voor heel wat ondernemers de complexiteit ook nog een drempel te zijn om zelf de boekhouding in handen te nemen. Net daarom focust Dexxter zich ook 100% op de boekhouding van een eenmanszaak, een enkelvoudige boekhouding met andere woorden. Een enkelvoudige boekhouding is eenvoudig!

Het is belangrijk dat diverse partijen zoals Accoutancy Vandaag deze boodschap ook verder verspreiden. Van het inboeken van aankoopfacturen tot het indienen van je eigen btw-aangifte, met Dexxter heb je geen boekhoudkundige kennis nodig.

We zetten steeds grotere stappen om het proces van je eigen boekhouding te doen, zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Het moet vanzelfsprekend worden om de boekhouding van je eenmanszaak zelf in handen te nemen via een boekhoudprogramma” zegt Giel Thomas, co-founder van Dexxter.

Om die stappen te versnellen heeft Dexxter via een investeringsronde extra financiële middelen opgehaald via de OECO-groep. Met die financiële middelen kunnen ze beroep doen op de expertise van onder meer Raccoons, waar het bouwen van future proof producten in het bloed zit.

Artikel delen

Artikel delen

Begrijpbaar en betaalbaar zélf boekhouden

Zelf boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Op voorwaarde dat je alle tools aangereikt krijgt. Met Dexxter krijg je alles in 1 platform.

Hét boekhoudplatform voor Belgische eenmanszaken

Alles wat je nodig hebt om als eenmanszaak je boekhouding zelf te doen binnen handbereik. Geen boekhouder nodig dus, maar het kan ook met boekhouder.

Pijl 1 - geel