Dexxter wint FinTech Award 2023

Dexxter wint de Fintech Award 2023
Inhoudstabel

Dexxter won donderdag 25 mei de FinTech Award 2023! De prijs werd uitgereikt door hr-dienstengroep Liantis en gaat naar een beloftevolle jonge start-up in de fintech-sector. Stan De Pauw, Robbe Claessens en Giel Thomas ontwikkelden een platform dat boekhouding duidelijk en betaalbaar houdt voor ondernemers met een eenmanszaak.

Verkozen door jury en publiek

Dit jaar organiseerde Liantis voor het eerst de FinTech Award. Deze bekroont een start-up (maximum 5 jaar oud) die het meest veelbelovend is op het vlak van financiële technologie. Zowel een expertenjury als het publiek konden kandidaten aanbrengen. 

De jury, bestaande uit Brecht Valcke (CEO Bothive), Gert Gijbels (CEO Netwerk Ondernemen), Jean-Louis Van Houwe (CEO Monizze), Patricia Boydens (senior Business Development Director Capgemini), Stephanie Depuydt (product management lead In the Pocket) en Lotta de Meulenaere (chief marketing officer Bancontact Payconiq) stelde op basis hiervan een shortlist samen met 3 genomineerden: Dexxter, OkiOki en Bizzcontrol. Na een stemmingsronde van de jury (60%) en een online voting door het brede publiek (40%) werd de winnaar op donderdagavond 25 mei tijdens een uitreikingsmoment in de Hi!-Site in Grimbergen bekendgemaakt.

1
Stan De Pauw, Giel Thomas & Robbe Claessens (v.l.n.r.), de 3 cofounders van Dexxter.

Dexxter, voor kleine ondernemers én accountants

Uiteindelijk kaapte Dexxter de hoofdprijs weg. Ex-student-ondernemers Robbe Claessens en Stan De Pauw zagen dat studenten vaak twijfelden om de stap naar het ondernemerschap te zetten, omdat ze bang waren van de administratie en van de kosten. Ex-accountant Giel Thomas zag dan weer dat er heel wat kleine zelfstandigen moeilijk een accountant vonden. Daarom ontwikkelden ze samen Dexxter, een webapplicatie die eenmanszaken toelaat om zelf hun boekhouding in handen te nemen. Bovendien werken ze ook samen met accountants. Die verwijzen eenmanszaken graag door naar Dexxter en verwelkomen de ondernemers even graag terug wanneer ze verder geëvolueerd zijn met hun zaak.

“We zijn ontzettend blij met deze award. Drie jaar geleden waren we nog studenten en nu dit… Ongelofelijk!”, reageert Stan De Pauw van Dexxter. “Onze missie blijft om ondernemerschap te stimuleren.”

Eerste editie

Het was de eerste keer dat Liantis de FinTech Award uitreikte, maar gedelegeerd bestuurder Philip Van Eeckhoute blikt tevreden terug. “Ook met Liantis hebben we een link met de fintech. Niet alleen zijn in onze organisatie zelf 270 mensen actief die permanent applicaties voor zelfstandige ondernemers en werkgevers ontwikkelen en verbeteren. We zijn ook elke dag alert voor fintech-spelers die mogelijk samen met ons een meerwaarde kunnen bieden aan onze klanten. Ons event was hét uitgelezen moment om de sector eens in de spots te zetten. Bovendien zijn we overtuigd dat Dexxter, maar ook de andere genomineerden, anderen zullen inspireren om ook vernieuwende ondernemersideeën uit te werken”, besluit Van Eeckhoute.


Artikel delen

Artikel delen

Begrijpbaar en betaalbaar zélf boekhouden

Zelf boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Op voorwaarde dat je alle tools aangereikt krijgt. Met Dexxter krijg je alles in 1 platform.

Hét boekhoudplatform voor Belgische eenmanszaken

Alles wat je nodig hebt om als eenmanszaak je boekhouding zelf te doen binnen handbereik. Geen boekhouder nodig dus, maar het kan ook met boekhouder.

Pijl 1 - geel