Community 🤼

zakelijke rekening vs privé rekening opstart

BVA

Ik ben gisteren 02-01-2024 gestart als zelfstandige in bijberoep. Ik heb voorlopig nog geen zakelijke rekening. Ik heb al wel 1 factuur geschreven en een betaling gedaan voor de ingebruikname van de Dexxter app. Kan ik boekhoudkundig nog veranderen naar een zakelijke rekening en wat met de aankopen die nog met de privérekening zijn gedaan?

Alvast bedankt voor een antwoord.

Benny

  • Zoek eens even op “bankrekening” in het leercentrum, das wel interessant daar. Komt er op neer dat je betalingen helemaal niet uitmaken of je het wel of ni in de boekhouding mag ingeven.

  • Hartelijk bedankt voor uw reactie. Ik heb mijn antwoord gevonden. 🙂

    Mocht de fiscus een controle uitvoeren en ziet dat ik twee betalingen nog met de privérekening heb gedaan voordat ik een zakelijke rekening had, zal de fiscus dan steeds mijn privérekening als zakelijke rekening beschouwen? Is het dan beter om die eerste twee betalingen niet op te nemen in de boekhouding en al de rest steeds met de zakelijke rekening te regelen om de fiscus uit de privérekening weg te houden? (Niet dat ik iets te verbergen heb maar gewoon om de extra administratie te vermijden…).

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten