Community 🤼

webshop verkopen

CV

Hallo, ik heb een webshop waarbij de klant alles afrond, tot de betaling toe met BC. Dit zijn 99% particulieren.

Geef ik ieder order in bij de dagontvangsten ?

Zijn dagontvangsten ook de cash betalingen, sommige klanten kopen niet via de webshop maar komen afhalen en betalen cash. ?

MVg

Chantal

 • Hallo Chantal,

  Je kan een beetje kiezen, uiteraard mag je iedere order invullen bij de dagontvangsten in Dexxter, maar dat zal allicht héél veel werk worden.

  Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld in je dagontvangsten gewoon de totale van één dag in te vullen, alles samengevat.

  Op voorwaarden dat je dan bij fiscale controle telkens wel het bedrag dat je hebt ingevuld in de dagontvangsten in Dexxter kan staven door de achterliggende details te tonen die dan nog in je webshop-platform te vinden zijn. Zo bespaar je toch héél wat dubbel werk, want de details zitten toch al in je webshop platform en voor de boekhouding heb je dan gebundeld de input gedaan via de dagontvangsten.

  Dagontvangsten kan alles zijn, overschrijvingen/BC/cash/… Dat maakt voor de dagontvangsten helemaal niets uit, kan allemaal ingevoerd worden via dagontvangsten dus. Wel opletten, want het concept dagontvangsten mag dus enkel worden gebruikt voor particulieren (ongeacht hoe ze hebben betaald).

  En uiteraard als je een dagontvangst hebt ingegeven voor een verkoop aan een particulier, moet je er nadien geen verkoopfactuur meer voor aanmaken. Dat zou enerzijds dubbelwerk zijn, anderzijds zou dat ook zorgen voor een dubbele telling van je inkomsten.

  Geef maar een seintje als we je nog verder kunnen helpen!

 • Goedemiddag, we zijn ondertussen een aantal jaren na datum dat deze post werd geopend, maar ik heb een aanvullende vraag die ik niet meteen terug vind in deze leeromgeving. Ik begrijp dus dat je de inkomsten van je webshop gebundeld mag ingeven als een dagontvangst, maar hoe doen andere ondernemers dat met kosten die erbij komen kijken zoals bvb het percentage dat je moet afgeven omdat de particulier voor een bepaalde betaling koos via, in mijn geval, Shopify? Zijn je inkomsten dan het betaalde bedrag voor je producten minus die betaalkost of boek ik die betaalkost later apart in bij uitgaven? Hopelijk is mijn vraag wat duidelijk, alvast bedankt!

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten