Community 🤼

verkoopfacturen inboeken

BV

ik heb een webwinkeltje waar ik facturen mee kan maken, ik probeer die in te geven via historische facturen en vul ,dan het volgnummer in

vervolgens dien ik de klanten en artikelen ook in te geven dus ik meot die factuur eigenlijk dan volledig naamaken, dit kan veel werk zijn omdat ik veel verschillende artikelen heb en meestal iedere keer andere klanten.

als ik 5 artikelen verkocht heb voor 500 euro ex btw, kan ik dit dan ook simpelweg ingeven als ”1 x goederen en dan 500 euro vermelden bijvoorbeeld ?

dus zodat de cijfers boekhoudkundig kloppen uiteraard maar de beschrijving iets minder gedetaillleerd is ?

dank

 • Eigenlijk doe ik zowat hetzelfde. Die facturen worden gemaakt in mijn webshop, automatisch, moet ik helemaal niets meer aan doen. En dat is altijd aan particulieren of aan bedrijven maar kleiner dan 250 euro (belangrijk voor de klantenlisting)

  Ik had hier dan eens (of ergens anders, weet niet meer zeker) gelezen dat je die verkopen uit webshop dan evengoed via de dagontvangsten moogt inboeken.

  Ik neem gewoon totaal uit mijn webshop en boek dat in een dagontvangst, of daar nu 1 verkoopfactuur achter zit of 11 verkoopfacturen, gewoon het totaal ingeven in dagontvangst (onder inkomsten)

  Die facturen heb ik dan toch via mijn webshop en de input in mijn boekhouding is gebeurd via de dagontvangsten. Maar let er dus wel voor op, als je verkoopfacturen maakt aan bedrijven voor meer dan 250 euro op jaarbasis. Want dan moeten die op de klantenlisting en dan kan je beter wel die verkoopfactuur in dexxter hebben gezet, zodat die op de klantenlisting komt.

  Maar als dat niet uitmaakt (zoals bij mij dus) ja dan via de dagontvangsten zou ik zeggen. Niets zo gemakkelijk denk ik? Tenzij andere leden nog een trukje kennen? 😎

 • Je kan het zo doen, maar dan moet je wel zeker zijn dat je op jaarbasis niet voor meer dan 250 euro verkoopt aan Belgische ondernemingen. Want anders ga je inderdaad die klant moeten opnemen op de klantenlisting.

  Als dan alles zou gebeuren via de webshop en je boekt in via de dagontvangsten gaat Dexxter dat niet zien dat die klant er eigenlijk achter zit.

  Je zou het zo kunnen doen hé, zoals JS hierboven zegt, maar gewoon opletten als je dan aan BE ondernemers gaat verkopen voor meer dan 250 op jaarbasis.

  Succes wel, welke webshop heb je misschien?

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten