Community 🤼

Uitgave buiten EU

EV

Beste collega’s,

Ik zit een beetje vast met de uitgaven buiten de EU en hoe deze in te geven in Dexxter. Misschien kunnen jullie helpen.

In Dexxter staat dat je moet doen alsof je het in België zou aankopen. Stel dat mijn aankoop €15 was, dan zou ik denken:

Incl. btw: €15 (er is geen BTW, want buiten de EU)

excl. 21% btw: €15

BTW aftrekbaarheid heb ik op 0% gezet, want ik heb geen conforme factuur. Alleen gebeurt er dan iets raars: het bedrag in de boekhouding gaat dan omhoog met 21%. Het bedrag in de boekhouding is dus meer dan het bedrag incl. btw.

Als ik het bedrag bij 0% btw zet, dan krijg ik een waarschuwingspop-up, maar dan klopt het bedrag in de boekhouding wel.

Wie kan me helpen?

 • Aha!

  Blij dat ik kan helpen, want ik heb die vraag een tijdje terug zelf gesteld aan een boekhouder, ik zat er net zoals jij een beetje mee vast.

  Het antwoord is: ingeven in de categorie excl.21% en 100% btw recuperatie invullen (of zo hoog als je percentage beroepsmatig gebruik is).

  Dat is normaal dat je af en toe geen correcte factuur heb als het om buiten de EU gaat, want daar hebben ze soms totaal andere regels. Dus geef gerust in het invoerveld excl. 21% en dan de btw-aftrekbaarheid op 100% zetten.

  Krijg maar is een factuur van een klein Chinees bedrijf (dat had ik toen, vandaar..) dat herken je amper als een factuur. Dat is nu eenmaal omdat de spelregels om te factureren daar echt compleet anders zijn. Dus buiten de EU, niet te nauw naar kijken of het een “proper” factuur is, en gewoon invullen in 21% btw en 100% btw recupereren.

  Blij om te kunnen helpen, zat toen krak met dezelfde vraag 🙂

 • Nice, merci EB voor de uitleg! Ik was met hetzelfde probleem op de sukkel.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten