Community 🤼

start kapitaal

JDB

Goedemiddag,

Wij per 01/01/2022 begonnen met ons bijberoep, ik ben dus bezig om alles met terugwerkende kracht is te vullen.

Maar ik stoot op een probleem, onze uitgaven zijn nu een stuk groter dan onze inkomsten maar wij hebben zelf een start kapitaal van 500 euro ingestoken om natuurlijk onze eerste aankopen te kunnen doen.

Hoe moet ik dit ingeven? of moet dit niet en kunnen we op die manier zien wanneer we ons verschil ingehaald hebben…

Alvast bedankt

Groetjes

Ghislaine

 • Hoi,

  Ik heb dit stukje tekst even gehaald uit een andere vraag die al in de community terecht was gekomen, misschien kan dat je wel verder helpen 🙂

  “””

  Eigenlijk maakt het dan weinig uit omdat je met een eenmanszaak werkt, het blijven altijd centen van jezelf. Ongeacht op welke bankrekening dat geld ook staat, privérekening of bankrekening van je eenmanszaak, dat maakt geen verschil.

  Het maakt dus niet uit of je van je privérekening wat geld hebt overgeschreven naar je beroepsmatige rekening als startkapitaal, dat is eigenlijk net hetzelfde als van je privérekening overschrijven naar een andere privérekening, het blijft allemaal één en hetzelfde potje.

  Schrijf dus gerust van je privérekening over naar je beroepsmatige bankrekening, psychologisch kan je dat zien als een lening van privégeld aan je zaak , maar fiscaal/boekhoudkundige/financieel maakt dat helemaal niet uit. Vanaf er op je professionele bankrekening wat overschot staat, zal je vermoedelijk in stapjes de “lening” terugbetalen naar je privébankrekening, maar ook dat heeft fiscaal/boekhoudkundige/financieel geen enkel gevolg. Net omdat je eigenlijk gewoon geld hebt geleend aan jezelf, het feit dat het een beroepsmatige bankrekening is, maakt daarbij geen verschil.

  “”

  Dus dat startkapitaal van 500 euro, schrijf dat gerust terug over vanaf dat financieel gaat, maar eigenlijk maakt dat helemaal geen verschil. Dexxter is ook “enkelvoudig” boekhouden, voor zover ik weet denk ik dat dat ook zo zal blijven. Dat wil zeggen dat je niet weet hoeveel privégeld (of het privé stuk van een uitgave) er nu eigenlijk in je eenmanszaak zit. Dat is eerder dubbelvoudig boekhouden.

  Dexxter dus enkel enkelvoudig boekhouden, maar dat heeft ook voordelen natuurlijk 🙂 Daardoor zit het zo eenvoudig in elkaar, enfin vind ik toch 🙂

 • Merci, super handig!

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten