Community 🤼

sociale bijdragen student zelfstandige

YDB

Beste,

Ik ben enkel weken geleden zelfstandige geworden en zou nu mijn uren dat ik als student werkte ook beginnen factureren naast mijn hoofdactiviteiten. Stel ik heb van januari tot nu 4500 euro verdiend als jobstudent. Wordt dit bedrag dan bijgeteld bij de vrijstelling van de sociale bijdragen als student zelfstandige?

Alvast bedankt!

  • Die 4500 euro is verdiend als werknemer (denk ik dan?). Jobstudent is +- hetzelfde als werknemer, maar met wat extra voordelen, vandaar dat ik even zeg als werknemer.

    Voor die vrijstelling sociale bijdragen moet je echt kijken naar je winst als zelfstandige lijkt me, dus wat je hebt gefactuurd en daar al je kosten af.

    Dus niet bijgeteld zou ik zeggen, enkel je zelfstandige activiteit. Maar laat gerust weten als je wat andere info hebt van ergens 🙂

  • Ik ken niets van student-zelfstandige zijn, maar als bijberoeper is dat toch ook zo, dus lijkt me correct. Ik betaal sociale bijdragen (of kan vrijgesteld zijn) puur op basis van mijn inkomen als zelfstandige. Daar heeft mijn loon als werknemer niets mee te maken.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten