Community 🤼

Overname boekhouding van accountant

NB

Mijn boekhouder heeft in juli het contract eenzijdig opgezegd. Ik ga nu dus zelf aan de slag met mijn boekhouding via Dexxter. Hoe moet ik dit aanpakken? En vooral, hoe doe ik dit met de BTW-aangifte van kwartaal 3, de vorige zijn namelijk door de boekhouder ingediend?

  • Ik heb hetzelfde voor.( Mijn boekhouder heeft software geinstalleerd om zijn medewerkers hun werkuren te registreren, bleek dat die 4x langer bezig waren met mijn kwartaalaangiftes dan wat hij factureerde. Hij wou dit met terugwerkende kracht aan mij doorfactureren, terwijl er duidelijk vermeld staat op zijn ‘prestaties voor het afgelopen kwartaal’. Ik weigerde deze facturen te betalen waarop hij het contract eenzijdig opzegde. Volgens mij niet helemaal deontologisch correct, ik overweeg een tuchtprocedure aan te vragen bij het ITAA).

    Ik heb zelf een aangifte NIHIL gedaan voor het 3e kwartaal via de site van INTERVAT. Zo ben je voorlopig in orde en moet je geen boetes betalen. Dat geeft wat extra tijd om de de berekening van de BTW aangifte zelf te doen. Eens je weet hoeveel BTW je moet betalen dit ook best doorstorten voor 20 oktober. De definitieve aangifte van 3e en 4e kan je vervolgens samen doen.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten