Community 🤼

onbelaste KM vergoeding

SDP

hi, ik werk sinds kort met een bedrijf als freelance fotograaf. Voor heel wat opdrachten moet ik een redelijke afstand rijden om er te geraken en ik zag dat vanaf jan ’23 de KM-vergoeding wettelijk gelijk was aan 0,4259€/km. alles boven dit bedrag zal worden belast en alles onder dit bedrag wordt niet belast. Nu heb ik overeen gekomen met het bedrijf dat ik 0,4€/km kan vragen om niet belast te worden. (referentie Partena Professional – https://www.partena-professional.be/nl/knowledge-center/infoflashes/hogere-kilometervergoeding-vanaf-1-januari-2023#:~:text=Het%20nieuwe%20bedrag%20van%20toepassing,eigen%20kosten%20van%20de%20werkgever. )

Houd Dexxter hier rekening mee of niet? Want deze transportkosten staan als “factuur” item vermeld en worden door Dexxter als totale inkomst gezien en aldus worden mijn belastingen hier ook op verrekend? Zal ik bij mijn aangifte moeten iets apart zetten of hoe werkt dit?

Mvg Sebastien

  • Dat is niet onbelast hoor.. Als je die als zelfstandige aanrekent op je verkoopfactuur, telt dat gewoon mee als omzet. Of je dat nu via Dexxter doet of via welk programma dan ook, maakt niet uit. Wat op je verkoopfactuur staat, zijn belastbare inkomsten.

    Je kan die belastbare inkomsten wel terug op 0 euro winst krijgen door er kosten tegenover te zetten. En dan moet jij langs de kostenkant een kilometervergoeding toevoegen aan je boekhouding. Zo wordt het terug belastingvrij als in -> omzet op verkoopfactuur – kosten in je boekhouding = 0 euro winst.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten