Community 🤼

Kosten van mijn woning inbrengen

RC

Hallo iedereen! Mijn bijberoep is wat uit de hand gelopen en neemt ondertussen een groot stuk van mijn woning in beslag (stockage van kledij). Kan ik daarvoor dan wat kosten van mijn woning inbrengen? Zo ja, zijn er dingen waar ik op moet letten om het allemaal correct te doen?

  • Uiteraard! Denk bijvoorbeeld aan je elektriciteit, verwarming, brandverzekering en onroerende voorheffing. Natuurlijk zijn dat kosten die voor een stukje aan je zelfstandige activiteit in bijberoep zijn gelinkt, maar voor een (groot) deel ook aan je privé.

    Voor zo’n kosten kijk je best gewoon naar de vierkante meters die je beroep inneemt ten opzichte van de totale bewoonbare vierkante meters van je woning. Heb je een bureauruimte van 15 m² die je quasi exclusief gebruikt voor je bijberoep? Daarnaast stockeer je misschien nog wat van je voorraad in de garage, logeerkamer of een andere ruimte? Tel gerust ook deze gebruikte vierkante meters bij de 15m² van je bureauruimte.

    Tel al deze beroepsmatig gebruikte vierkante meters op en de som die je dan uitkomt moet je vergelijken met de totale oppervlakte van je woning. Dat levert dan een bepaald percentage op dat je perfect mag hanteren als beroepsmatig percentage van je algemene woningkosten.

  • Ik heb er nog wat extra vierkante meters bijgeteld, zit zowat overal met mijn laptop nog mails te beantwoorden (keuken, living, slaapkamer.. ). De fiscus mag daarvoor gerust een dagje naast mij komen zitten

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten