Community 🤼

Inbrengen percentage vaste kosten

SC

Het percentage ruimte dat je thuis gebruikt voor je onderneming mag je gebruiken om vaste kosten zoals water, elektriciteit en brandverzekering in te brengen. Nu staat bij de kosten cathegorieën dat je 20% van je vaste kosten in te brengen valt. Stel dat mijn kantoor 17% van het totale oppervlak is van het huis, wilt dit dan zeggen dat ik maar 20% van die 17% van deze vaste kosten mag inbrengen? – Dit zou dan betekenen dat ik 17% van deze kosten invul en dexxter via de kosten cathegorie de 20% in rekening brengt.

Of mag ik hier meer inbrengen?

Mvg

Seppe Caals

  • We hebben het percentage van die klassieke kosten (elektriciteit, brandverzekering, ..) binnen Dexxter ingesteld op 20% beroepsmatig als een soort standaardwaarde. Dat vooral omdat we student-ondernemers en bijberoepers ook enigszins willen beschermen, want met die 20% beperking zal je als student-ondernemer of bijberoep ook niet mijlenver van de realiteit zitten.

    Maar dat percentage is uiteraard aanpasbaar naar je eigen realiteit. Zoals je perfect opmerkt, stelt dat je beroepsmatige oppervlakte (de ruimte van je kantoor in huis bijvoorbeeld) eigenlijk maar 17%, dan mag je dat percentage gewoon aanpassen van 20% (de standaard waarde in Dexxter) naar 17%.

    Dat aanpassen kan je doen in het scherm van de kostencategorieën. Daar zie je naast elke kostencategorie ook een potlood staan (helemaal rechts in de module van de kostencategorieën). Klik je daarop kan je heel eenvoudig het percentage aanpassen naar 17%.

    Om héél concreet nog een voorbeeldje te geven. Stel dat je in de toekomst een factuur hebt ter waarde van 100 euro (het totaalbedrag dat op het factuur staat). Als je dat ingeeft in Dexxter mag je bij bedragen (stap 3 bij het ingeven van een uitgaven) gewoon 100 euro vermelden. In de volgende stap (bij stap 4) kostencategorieën) gebeurt dan de beperking in functie van het beroepsmatig percentage.

    De 17% beperking is meer dan voldoende als dat percentage effectief een correcte inschatting is van je beroepsmatig gebruik. Anders gezegd: als je 17% zou nemen van slechts 20% zit je met een véél te hoge beperking, dan blijft er amper iets over om in te brengen in je boekhouding als uitgaven.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten