Community 🤼

Hoe vorder je de BTW van beroepsaankopen terug die in een kwartaal gemaakt zijn wanneer je onderneming nog niet in bestond?

JT

Ik heb al m’n grote aankopen (camera, laptop, editmuis- en toetsenbord…) ingegeven als afschrijvingen.

Wat ik nu merk, is dat de producten met eerdere factuurdatums (vroegste is laptop, 02/2021) in de kwartaalaangiftes opduiken voordat m’n eenmanszaak bestaat.

Moet ik alsnog al de kwartaalaangiftes van het fiscale jaar indienen ook als m’n eenmanszaak toen nog niet bestond? Er staan enkel maar btw-terugvorderingen in.

Of sluit ik de eerste 3 kwartalen best af in Dexxter en geef ik dan de uitgave-facturen opnieuw in?

Alvast bedankt

  • Bedankt voor je vraag!

    We werken voorlopig puur op basis van de factuurdatum , dus de datum van je aankoopfactuur bepaalt voor Dexxter in welk btw-kwartaal je uitgaven terecht komen. Idealiter verwerk je dus best even je huidige uitgaven (van voor je opstart) met een factuurdatum die in het huidige kwartaal ligt. Zo zal hij rekening houden met die uitgave voor kwartaal 3 en ze mee opnemen in je btw-aangifte kwartaal 3.

    Wel staat je vraag hoog op onze prioriteitenlijst. Voor het einde van dit jaar gaan we de optie toevoegen dat je expliciet kan kiezen in welk btw-kwartaal je iets wil toevoegen. We gaan op basis van de factuurdatum altijd een voorstel doen voor het btw-kwartaal, maar daarnaast zal je zelf hiervan ook kunnen afwijken. Wat handig zal zijn voor bijvoorbeeld de uitgaven van voor je opstart.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten