Community 🤼

Historische afschrijving

YV

Beste

Ik zou graag een mijn historische afschrijvingen invoeren om een mooi overzicht te behouden met Dexxter en niet altijd te hoeven terug te gaan naar mijn oud boekhoudprogramma.

Hoe boek ik een historische afschrijving in van 1/11/2019 aan 50% privé?

Ik moet in historisch afschrijving invoeren , maar als ik startdatum ingeef 1/11/2019 zegt Dexxter geen boekhoudjaar aanwezig. En ik zou graag voor dit boekhoudjaar mijn afschrijvingen willen overbrengen.

In mijn oud boekhoudprogramma kan ik nog de restwaarde zien voor 2021. kan ik hier iets mee.

Hopelijk kan u hiermee bij helpen

Mvg

 • Hallo,

  Bedankt voor je vraag!

  Bij het toevoegen van een historische afschrijving zal er geen rekening worden gehouden met boekjaar en of je deze al hebt aangemaakt. Anders zou het wat vreemd zijn dat je bijvoorbeeld 5 boekjaren moet aanmaken, puur voor een historische afschrijving toe te voegen.

  Als je klikt op uitgaven, kan je daar het submenu afschrijvingen terugvinden. Rechts bovenaan kan je dan doorklikken op historische afschrijving en via deze module “omzeil” je het aanmaken van boekjaren.

  Voor het beroepsgedeelte/privégedeelte van een historische afschrijving, dat hebben we voorlopig niet. Uiteraard kan je dat makkelijk zelf oplossen door gewoon bedrag in te voeren, nadat je zelf de 50% hebt toegepast.

  Eventueel kan je dan bij de beschrijving in de module historische afschrijving nog wat extra tekst bijtypen, bijvoorbeeld dat de initiële aankoopwaarde ‘X’ euro was en er een beroepsgebruik is toegepast van ‘x’.

  Geef maar een seintje als we je nog verder kunnen helpen!

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten