Community 🤼

Handelsgoederen voor verhuur

CH

Goederen die je aankoopt om in een verhuurformule aan te bieden aan de klant, mag je die gewoon inboeken als “aankopen handelsgoederen”?
En hoe haal je deze dan opnieuw uit stock wanneer ze bvb. beschadigd zijn geraakt, gewoon als “verkoop” registeren wanneer je de beschadiging aanrekent aan de klant?

  • Ik zou dat niet boeken als een handelsgoed als het voor de verhuur is. Handelsgoederen koop je (volgens mi) aan om daarna door te verkopen, ze verlaten dus terug je onderneming. Dat lijkt me niet de bedoeling te zijn bij jou (of toch niet in eerste instantie?).

    Ik zou die eerder inboeken onder een type dienst, lijkt me correcter te zijn. Desnoods een nieuwe categorie met als titel “aankopen voor verhuur” ofzo? En dan later inderdaad gewoon verkopen als je ze gaat verkopen, maar zonder dat dat handelsgoederen zijn. Je hebt die items initieel niet aangekocht om te verkopen, dus lijkt me correct te zijn.

  • Lijkt mij ook, iets dat je verhuurt zou k niet boeken als een handelsgoed. Identiek bij verhuur vastgoed (is nu wel iets anders, maar ik ken het via iemand anders zn boekhouding), daar boekt ge vastgoed dat ze verhuren niet in als handelsgoed.

    Enfin, is nu nog wel iets anders, maar ergens toch ook hetzelfde..

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten