Community 🤼

Factuur + Onkostennota opmaken

NW

Hallo,

Komend weekend geef ik een korte lezing waarvoor ik ook betaald word. Hiervoor ontvang ik EUR175 + nog eens EUR60 voor het vervoer. Van dat tweede willen ze een onkostennota opmaken. Hoe gaat dit net in zijn werk? Maak ik gewoon een factuur voor de lezing? En hoe breng ik dan de onkosten in voor het transport, aangezien mijn klant hiervoor wilt betalen?

Of is het gewoon slimmer om te vragen om dit als 1 factuur onder EUR235 in te brengen en zelf de kosten van het vervoer in te brengen? Ik heb geen auto op de zaak, mag ik dan uberhaupt kilometers inbrengen?

  • Hey, 1 factuur onder 235 of 1 factuur van 175 en een onkostennota van 60 komt in principe op hetzelfde neer, dus hier kan je zelf kiezen wat jij zou willen. Het heeft ook totaal geen boekhoudkundig verschil want op het einde kom je toch aan 235 – 60 = 175. Hier kan je gwn 2 structuren kiezen namelijk: 1 factuur of 1 factuur met een onkostennota van 60. Jij kan kiezen!

  • Hey, bedankt voor de reactie! En het is toch zo dat de 175 telt als ‘inkomsten’ en de 60 als ‘uitgaven’? Ervan uitgaande dat ik de opsplitsing maak?

  • Ja exact!

  • top, merci!

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten