Community 🤼

Factuur niet tijdig betaald: telt wel nog mee voor inkomsten boekjaar 2023?

NR

Hallo! Ik heb in november 2023 een factuur uitgestuurd. De klant heeft dit echter nog niet betaald en liet weten dat ze dit zullen betalen begin januari 2024. Nu vraag ik me af of dit factuur wel nog moet blijven staan bij mijn uitgezonden facturen? Want op dit moment telt dit factuur mee voor mijn inkomsten (en dus ook voor het bedrag waarop ik sociale bijdragen zal betalen). Maar ik zal het geld dus pas in 2024 ontvangen.

Kan ik het factuur verwijderen en in 2024 opnieuw aanmaken?

  • Ik zou de factuur laten staan zoals ze is. Het gaat immers om een prestatie die je in 2023 hebt uitgevoerd. En facturen moet je steeds opstellen voor de 15de van de maand volgend op de levering van de dienst of goed.

    Het feit dat je het geld pas later (in 2024) ontvangt is jammer voor jou maar het gaat wel degelijk over je inkomsten uit 2023.

    Misschien kan je via je algemene voorwaarden (kosten voor niet tijdig betalen facturen) en via herhaaldelijke herinneringen (eentje net voor het verstrijken van de betaaldatum, eentje net na de betaaldatum) het probleem van laattijdige betalers oplossen.

  • Dankjewel voor je antwoord, hier ben ik erg mee geholpen!

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten