Community 🤼

Dagontvangsten correct ingeven

AD

Beste,

Tot nu toe heb ik mijn dagontvangsten ingegeven per klant: door hun naam en bedrag van aankoop in te geven. Uit jullie hulp-artikel begreep ik dat dit niet de juiste manier is.

Hieronder enkele vragen met betrekking tot het correct ingeven van dagontvangsten:

– ik verkoop wel 30-50 verschillende modellen oorbellen in verschillende kleuren. Moet ik elke dag een apart lijntje aanmaken voor elk type en kleur oorbel dat verkocht is, of kan ik gewoon een item ‘oorbellen’ maken met de som van alle types oorbellen als inkomst? En als ik in de toekomst armbandjes zou verkopen, voeg ik een tweede item ‘armbandjes’ toe met de bijhorende inkomsten?

– Het deel van de inkomst dat aangerekend werd als verzendkosten, moet ingegeven worden als een apart item ‘verzendkosten’ veronderstel ik?

Alvast bedankt

 • Hallo,

  Giel van het Dexxter-team hier!

  Het feit dat je het per klant doet, met vermelding van hun naam en het totaalbedrag is zeker al goed. Alleen is dat eigenlijk onvoldoende, omdat dat niet genoeg omschrijft wat je allemaal hebt verkocht aan die specifieke klant. Je moet dus wel met iets meer detail ook vermelden wat je specifiek hebt verkocht aan die klant.

  Eigenlijk wil de overheid bij een fiscale controle het volgende kunnen doen: hoeveel producten van X, Y & Z heb jij aangekocht? En zijn die producten X, Y & Z ook verkocht? Of zitten ze in je voorraad. Het is niet zo dat ze elk aankoopfactuur gaan nakijken om te gaan kijken waar je dat product hebt verkocht, gelukkig maar. Maar ze willen toch graag inzicht hebben in de oorbellen met een aankoopprijs van 10 euro, die van 20 euro en die van 30 euro (als voorbeeldje), dat ze die ook terugvinden aan de verkoopkant. Dus dat ze die toch wat met elkaar kunnen linken (aankoop->verkoop) door een omschrijving in je dagontvangstenboek bijvoorbeeld. De prijs is uiteraard anders aan de verkoopkant, gelukkig ook maar 🙂 Maar dat er toch ergens een structuur is binnen de dagontvangsten, zodat jij later bij controle kan verduidelijken.

  Het stukje dat je aanrekent als verzendkosten bovenop de gewone verkoop, dat mag ook gewoon mee in de omzet hoor. Als je wil mag je daar een apart lijntje voor maken, maar evengoed mag je dat gewoon mee opnemen in de “gewone verkoop”.

 • Bedankt voor het antwoord!

  Dus als ik in de beschrijving bij mijn dagontvangsten de naam van de klant, het aantal paar oorbellen en de prijs van elk paar oorbellen schrijf, zou dit in orde zijn? Is er eventueel ook een optie die minder werk zou zijn? Bijvoorbeeld enkel de naam van de klant, het aantal paar oorbellen en het totaalbedrag? Of bijvoorbeeld enkel de naam van de klant en dan verwijzen naar ‘Wix.com’ omdat al deze aankopen hier toch al in opgelijst staan?

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten