Community 🤼

Creditnota’s

LW

Ik ben zelfstandige in bijberoep en heb wel een btw nummer, maar ben hiervoor vrijgesteld. Nu heb ik van september tot december mijn facturen naar mijn klant gestuurd met btw, aangezien ik dacht dat ik wel btw plichtig was. Dit is mij zo gezegd geweest door het sociaal secretariaat. Ik merkte pas bij de kwartaalaangifte dat ik hiervoor vrijgesteld ben, wegens een lager omzetcijfer dan 25.000 per jaar.

Ik wil dus de voorafgaande facturen ongedaan maken naar mijn klant. Via Dexxter maak ik een Creditnota aan, maar merk dat het bedrag hierbij positief op de Creditnota staat. Klopt dit? Ik wil de vorige factuur ongedaan maken en dan opnieuw een factuur doorsturen zonder btw en het verschil (btw) terugbetalen aan de klant.

  • Hallo,

    Jawel dat klopt. Dexxter maakt de creditnota’s met een positief bedrag, maar er staat uiteraard wel in het groot “creditnota” op het document. Het valt dus op zich wel op 🙂

    Opgelet, je hebt eerst de verkoopfacturen aangemaakt met btw, nu ga je de creditnota’s aanmaken met btw. Pas daarna ga je naar instellingen -> algemeen -> en vink je je btw-plicht af. En daarna kan je dan documenten beginnen opmaken met de btw-vrijstelling.

    Nog eenvoudiger, als je klant er uiteraard mee akkoord gaat en je initiële verkoopfacturen niet in zijn boekhouding belanden -> Je verwijdert gewoon de verkoopfacturen met btw en komt expliciet met hem (best per mail even bevestigen) dat die eerste verkoopfacturen foutief waren en daarom volledig mogen worden geschrapt.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten