Community 🤼

Creditnota’s noodzakelijk binnen Dexxter wanneer facturatie gebeurt in externe tool?

NR

Hallo,

Ik stel mijn facturen en creditnota’s op in een ander programma. Ik gebruik Dexxter dus niet om facturen en creditnota’s naar klanten te verzenden.

Mijn eerste factuur (in de andere tool) was verzonden met een verkeerd BTW-nr van de klant dus ik crediteerde deze (in de andere tool) en verzond dezelfde factuur met het correcte btw-nr.

Is het voor de boekhouding binnen Dexxter dan voldoende van enkel de correcte factuur te registreren of is het noodzakelijk dat ik zowel factuur 1 (verkeerd BTW), creditnota 1 en factuur 2 (correct BTW) registreer?

Alvast bedankt

  • Als je btw-plichtig bent, dan zou ‘k ze er allebei instoppen (dus fout factuur en creditnota daarvan). Omdat die creditnota dan impact heeft op sommige btw-roosters.

    En ook voor de nummering van je verkoopfacturen? Als je alleen de laatste verkoopfactuur erin stopt, heb je een gat in de nummering. Wat je dan wel kan uitleggen bij controle, omdat die facturen dan gewoon in het ander pakket zitten. Maar dan zal de vervolgvraag bij controle zijn: waarom zitten die dan niet in je boekhouding?

    Lijkt me simpeler om ze dan toch gewoon even in Dexxter te zetten 🙂

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten